csrf
PSVvoorelkaar logo
PSVvoorelkaar

Vriendengroep zoekt begeleiding ! (VG02)

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een vriendengroep van MEE willen begeleiden ! MEE De Meentgroep ondersteunt mensen met een beperking bij het maken en onderhouden van vriendschappen in verschillende gemeenten in regio Zuidoost Brabant. Eèn keer per maand ondersteun en faciliteer jij een activiteit die de vriendengroep zelf bedacht heeft. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: bowlen, schaatsen of bij iemand thuis een spelletje doen of creatief worden. De deelnemers van de vriendengroepen komen allemaal zelfstandig naar een activiteit. Daarbij wordt de vrijwilliger van de vriendengroep kostenvrij gehouden! Jij als begeleider hebt geen ervaring of opleiding nodig, want MEE biedt leuke en interessante trainingen en cursussen aan en je hebt contact met een consulent die de vriendengroep ook kent. De verwachting van een begeleider van de vriendengroep is dat je in staat bent mensen met een beperking te ondersteunen in groepsverband. De taken als begeleider zijn bijvoorbeeld het versturen van uitnodigingen voor een activiteit, het samen met de groep activiteiten vinden, het uitzoeken van de activiteiten en het op een rij zetten van de kosten. Vervolgens ben je bij de activiteit zelf ook aanwezig en geniet je samen met de groep van een super leuk uitje. MEE volgt de RIVM- maatregelen zoals die landelijk gelden in verband met het coronavirus. Waar ontmoeting tijdelijk niet mogelijk is, proberen we online contact te hebben met elkaar. Ook dat blijkt mogelijk ! Zodra de maatregelen weer wat versoepeld zijn kan weer een volgende ontmoeting met de deelnemers georganiseerd worden. Mocht je wel interesse hebben in vrijwilligerswerk bij MEE, maar nog niet klaar zijn om elkaar in het echt te ontmoeten? Dan denken wij graag met je mee om op andere manieren in contact te komen. Heb jij een rijbewijs of OV en heb jij de passie om mensen met een beperking mee te laten doen in deze samenleving ? Meld je dan snel aan bij MEE !

Lees meer

structureel

Waalre

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een vriendengroep van MEE willen begeleiden !

MEE De Meentgroep ondersteunt mensen met een beperking bij het maken en onderhouden van vriendschappen in verschillende gemeenten in regio Zuidoost Brabant.
Eèn keer per maand ondersteun en faciliteer jij een activiteit die de vriendengroep zelf bedacht heeft. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: bowlen, schaatsen of bij iemand thuis een spelletje doen of creatief worden.
De deelnemers van de vriendengroepen komen allemaal zelfstandig naar een activiteit.
Daarbij wordt de vrijwilliger van de vriendengroep kostenvrij gehouden!

Jij als begeleider hebt geen ervaring of opleiding nodig, want MEE biedt leuke en interessante trainingen en cursussen aan en je hebt contact met een consulent die de vriendengroep ook kent.
De verwachting van een begeleider van de vriendengroep is dat je in staat bent mensen met een beperking te ondersteunen in groepsverband.
De taken als begeleider zijn bijvoorbeeld het versturen van uitnodigingen voor een activiteit, het samen met de groep activiteiten vinden, het uitzoeken van de activiteiten en het op een rij zetten van de kosten. Vervolgens ben je bij de activiteit zelf ook aanwezig en geniet je samen met de groep van een super leuk uitje.

MEE volgt de RIVM- maatregelen zoals die landelijk gelden in verband met het coronavirus. Waar ontmoeting tijdelijk niet mogelijk is, proberen we online contact te hebben met elkaar. Ook dat blijkt mogelijk ! Zodra de maatregelen weer wat versoepeld zijn kan weer een volgende ontmoeting met de deelnemers georganiseerd worden.
Mocht je wel interesse hebben in vrijwilligerswerk bij MEE, maar nog niet klaar zijn om elkaar in het echt te ontmoeten? Dan denken wij graag met je mee om op andere manieren in contact te komen.

Heb jij een rijbewijs of OV en heb jij de passie om mensen met een beperking mee te laten doen in deze samenleving ?
Meld je dan snel aan bij MEE !

Praktische informatie

Locatie

Waalre

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MEE De Meent Groep

Waalre

Sport- en beweegmaatje gezocht

MEE De Meent Groep

Wij zijn voor verschillende mensen met een beperking op zoek naar een sport- en beweegmaatje. Mensen met een beperking vinden het soms erg lastig een geschikte sport- en/of beweegactiviteit te vinden in de buurt. Laat staan daar dan ook alleen naartoe te gaan. We zoeken vrijwilligers die samen met iemand met een beperking op zoek gaat naar een geschikte sport- en beweegactiviteit in de buurt of vrijwilligers die zelf gewoon MEE willen sporten met iemand met een beperking. Het is maar net wat iemand nodig heeft om straks zelf actief te gaan sporten en/of bewegen. De vragen van mensen met een beperking zijn heel divers en graag kijken we met jou welke wensen, tijden en interesses jij hebt om zo een goede match te kunnen maken, zodat iedereen hierdoor meer gaat sporten en/of bewegen. Benieuwd welke vragen er zijn in jouw gemeente en/of het matcht met jouw sport- en/of beweegactiviteit? Neem dan contact op met ons!

Structureel
Eindhoven

Samen met mij naar buiten (E299)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Tresore, ik ben 53 jaar jong en kom uit Eindhoven. Je zou mij het beste kunnen omschrijven als een positief ingestelde vrouw die rustig en zorgzaam is. Mijn grote trots zijn mijn 2 katten en mijn hamster. Door mijn beperkingen ervaar ik veel pijn en is het lastig voor mij om naar buiten te gaan. Echter, ik zou wel meer naar buiten willen. Mijn elektrische rolstoel zorgt ervoor dat ik mij kan voortbewegen. Aan de hand van kleine stapjes wil ik steeds meer gaan ondernemen. Ik zou het fijn vinden als een maatje met mij bijvoorbeeld ergens een kop koffie wil gaan drinken. Voor nu ben ik op zoek naar een maatje voor eens per drie weken. Als er een klik is, dan kan het in de toekomst ook vaker. Mijn voorkeur gaat uit naar de middag. Lijkt het je leuk met mij in contact te komen of wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Samen shoppen of naar het terras (E331)

MEE De Meent Groep

Ik ben Michael van 49, woon in Woensel Noord en heb autisme. Hierdoor vind ik het moeilijk om contact te maken. Ik ben op zoek naar een vrouwelijk maatje (tussen de 20 en 50 jr), omdat ik dat fijner vind in contact. Ik ben zelf graag netjes en verzorgd gekleed. Dat vind ik prettig. Dit zoek ik ook in een maatje. Graag zou ik samen leuke dingen willen gaan doen. Samen naar de film, een terrasje pakken of shoppen. Ik vind het leuk om te praten over onderwerpen die mijn interesse hebben, zoals het weer. Ben je benieuwd waar mijn interesse nog meer ligt en vind jij het leuk om wekelijks af te spreken, reageer dan snel op mijn vacature.

Structureel
Waalre

Energieke Floor zoekt een maatje ! (W23)

MEE De Meent Groep

Floor is een energiek, beweeglijk en behulpzaam meisje van 15 jaar. Floor heeft een verstandelijke beperking waardoor ze veel aandacht, herhaling en bevestiging nodig heeft. Ze vindt het fijn om buiten een actieve activiteit te ondernemen, maar kan ook genieten om even op de bank te zitten met haar telefoon. Floor houdt alles in de gaten en hoort alles. Ze kan ook zelfstandig zaken ondernemen, zoals naar de supermarkt fietsen om een broodje voor de lunch te kopen. Floor is op zoek naar een leuk maatje (v) voor èen keer per week. Dit kan in overleg worden afgesproken. Wil jij met deze lieve meid leuke dingen doen? Neem dan snel contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Veldhoven verkennen met Peter uit ’59 (VE57)

MEE De Meent Groep

“Hoi hoi, mijn naam is Peter (pseudoniem). Ik ben in 1959 geboren en woon in Veldhoven. Ik woon zelfstandig in een appartement dankzij de goede thuiszorg. Als ik mezelf mag omschrijven dan ben ik iemand die sociaal en vriendelijk is, beschaafd Nederlands spreekt, enthousiast is en van muziek houdt. Ik ben fan van Bruce Springsteen, maar houd daarnaast van allerhande popmuziek. Zeker van muziek uit mijn jeugd kan ik weergaloos genieten. Eenmaal per week ga ik zwemmen en fitnessen. Ik vind het moeilijk om mezelf te activeren, heb niet altijd wat om handen en zit dan veel binnen. Daarom ben ik op zoek naar iemand die mij het steuntje in de rug geeft om naar buiten te gaan, al fietsend of wandelend. Ik ken Veldhoven niet meer zo goed sinds alle veranderingen en zou het leuk vinden om dat eens te verkennen, of andere mooie plekjes hier of in de omgeving. Ook muziek luisteren of gezelschapsspelletjes zijn op zijn tijd prima, een beetje afhankelijk van het weer of mijn stemming. Ik heb een wat lager IQ en gebruik medicijnen om psychische klachten te voorkomen. Ik wil graag met iemand afspreken voor een stukje sociale afwisseling, activering, ontspanning en plezier. Zou jij iets voor me willen betekenen op dit vlak? Neem dan contact op met MEE.”

Structureel
Veldhoven

Spiritualiteit en gezelligheid (VE58)

MEE De Meent Groep

“Hallo allemaal, mijn naam is Anneke en ik ben 67 jaar. Door lichamelijke klachten lig ik voor een groot deel van de tijd in bed. Je kunt je voorstellen dat ik dan ook veel alleen ben. Ik zou het leuk vinden als ik (wekelijks) in contact zou kunnen komen met iemand die in is voor wat gezelligheid en een babbeltje. Mijn allergrootste passie is spiritualiteit maar eigenlijk ben ik iemand die allround geïnteresseerd is in dingen. Dat gebied is dus erg groot. Doordat ik veel in bed lig ben ik dus wel huisgebonden en is het fijn als er iemand naar mij zou kunnen komen. Ik zou op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdagmiddag af kunnen spreken. Heel soms heb ik net wat meer energie en kan ik een klein ommetje maken maar dit is echt van de dag en van mijn lichamelijke toestand afhankelijk en zal niet zo vaak voorkomen. Zou jij het leuk vinden om in contact met mij te komen? Neem dan contact op met MEE en wie weet hebben we binnenkort een afspraak.”

Structureel
Eindhoven

MEEzwemmen met kinderen (E373)

MEE De Meent Groep

Voor het meezwemmen zijn we op zoek naar een vrijwilliger met affiniteit voor kinderen met een beperking, die het leuk vindt om te zwemmen. Voor de eerste inzet wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd. Ook vragen we je om een Basiscursus Autisme en een cursus LVB (Licht Verstandelijk Beperkten) te volgen bij MEE. Daarvoor krijg je terug: Leuk vrijwilligerswerk. Waardering van de ouders, kinderen, team van de Tongelreep en MEE. Ook de mogelijkheid om bij MEE trainingen te volgen. Voor kinderen met een beperking biedt de Tongelreep zwemlessen aan waarin ze worden opgeleid voor het erkende zwem-ABC. Deze lessen zijn speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Het kind moet wel ‘leerbaar’ zijn. De lessen worden gegeven door een bevoegd instructeur. Daarnaast zwemt er per kind een maatje mee: de ouder van het kind of, op aanvraag, een vrijwilliger. De lessen worden gegeven op zaterdag en woensdag. Tijdens schoolvakanties wordt geen les gegeven. Voor de zaterdag zoeken we een zwemmaatje. Ben je enthousiast reageer dan op dit bericht of meld je aan

Structureel
Veldhoven

Maatje voor de muzikale Floor (VE63)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Floor. Samen met mijn man en zoontje van 6 woon ik in Veldhoven. Ik ben een vrolijke en vriendelijke vrouw van 34 jaar en ik ben op zoek naar sociaal contact. Omdat ik wat moeilijker kan leren gaan dingen voor mij soms net wat langzamer als bij een ander. Ik ben ontzettend muzikaal. Ik hou van gitaar spelen en van zingen. Daarnaast vind ik het ook leuk te shoppen, ga ik 2 keer per week naar zumba en doe ik aan diamond painting. Ik werk nu in de horeca als serveerster. Dit doe ik 2 dagen in de week en vind ik erg leuk om te doen. Ik ben een écht gezelligheids-mens. Zoals je ziet heb ik een breed interesse gebied alleen mis ik soms sociaal contact. Het liefst zou ik met iemand in contact komen die ook een kindje heeft zodat ik daar ook eens over kan kletsen. Ik kan dit wel tegen mijn vriendinnen zeggen maar zij hebben zelf nog geen kinderen dus dit maakt het voor mij soms minder leuk. Zou jij het leuk vinden om in contact met mij te komen en vrijwilliger bij mij te willen worden? Om te starten zou ik maandelijks of eens in de twee weken af willen spreken. Mocht de klik zo goed zijn dan kan dit, in overleg, natuurlijk vaker. Zie ik je binnenkort? Neem snel contact op met MEE LiNCK.

Structureel
Veldhoven

Koffie & wandelen met Bart (VE64)

MEE De Meent Groep

‘Bart (25) is een kalme en observerende man woonachtig in Veldhoven. Bart vindt het fijn om iemand beter te leren kennen. Het contact leggen vindt hij soms wat lastiger, maar zodra hij iemand beter leert kennen kan hij beter zichzelf zijn. Bart heeft autisme, maar ziet dit zelf niet als een beperking, eerder als een kracht die hij kan inzetten als hij zich moet concentreren of als hij iets doet waar zijn interesse ligt. Een gelijkwaardige behandeling vindt Bart erg belangrijk en hij wil dan ook niet gezien worden als: ‘die jongen met Autisme’. Bart zou graag een keer in de drie weken (mogelijk op termijn vaker) in de weekenden met iemand af willen spreken om te wandelen of gezellig een kop koffie te drinken. Bart wil wat meer buiten zijn comfortzone treden, echter dient hierbij wel rekening te worden gehouden dat Bart géén activiteiten kan doen die geld kosten. Lijkt het jou leuk om Bart te helpen om meer buiten zijn comfortzone te treden? Neem dan contact op met MEE.’

Structureel
Eindhoven

Anders Roze EHV zoekt vrijwilligers (E235)

MEE De Meent Groep

Anders Roze is een gezellige activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking die LHTBI’er zijn. We komen iedere laatste zaterdagmiddag van de maand bij elkaar in het café van het COC in Eindhoven, ook wel bekend als Pand54. Een ontmoetingsplek in een omgeving waar iedereen zich zelf kan zijn! Anders Roze helpt mensen met een verstandelijke beperking om andere mensen met dezelfde gevoelens te leren kennen. We kletsen over van alles en nog wat, drinken wat en doen vaak een leuke activiteit. Soms is er een uitstapje en met Sinterklaas en Oud & Nieuw maken we er een extra gezellig feestje van. Als blijkt dat er vragen leven over een bepaald onderwerp houden we daar een themabespreking over. Door persoonlijke omstandigheden zijn helaas twee van de vrijwilligers gestopt. Daarom is Anders Roze op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te organiseren en de deelnemers een gezellige middag te bezorgen. Heb je belangstelling of wil je meer informatie stuur dan een berichtje

Structureel
Eindhoven

Wandelmaatje (E431)

MEE De Meent Groep

Hallo! Ik ben Nico, 31 jaar en woon op een appartementje in Eindhoven. Mijn autisme en lichamelijke klachten maken het voor mij soms lastig om er op uit te gaan. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en wandelen maar het lijkt me ook leuk om nieuwe activiteiten met jou te ontdekken. Ik ben rustig, vind het soms lastig om zelf nieuwe mensen te ontmoeten maar ik ben zeker wel geïnteresseerd in je. Houd jij ook van een gezellig praatje en ben jij degene die echt naar me omkijkt? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Geldrop-Mierlo

Gezelschapsmaatje voor Wim (G45)

MEE De Meent Groep

Wim is 50 jaar en soms veel in zijn hoofd bezig. Hij woont alleen en afleiding vindt hij altijd fijn. Wim is daarom op zoek naar een maatje om mee te kletsen, eventueel zijn hondje uit te laten of samen gezellig naar muziek te luisteren of naar het voetbal te kijken. Hij houdt van gezelligheid en heeft altijd wel een grapje klaar staan. Door zijn medicatie is hij snel moe en is soms moeilijk te verstaan. Maar heb jij een uurtje per week tijd en lijkt het je leuk om met Wim kennis te maken neem dan contact op. Dag en tijd zijn altijd bespreekbaar.

Structureel
Veldhoven

Goede gesprekken met Cornelis! (VE65)

MEE De Meent Groep

Ik ben Cornelis, een 61 jarige man uit Veldhoven. Ik ben geboren met Spina Bifida (open rug). Hierdoor ben ik lichamelijk beperkt en zit ik in een elektrische rolstoel. Ik ben een rustige en vriendelijke man. Graag zou ik mijn wereld wat vergroten en leuke gesprekken met een ander willen voeren. Mijn interesses zijn heel breed (o.a. sterrenkunde, geneeskunde en wetenschap). Ook een keer samen naar de bibliotheek, een expositie bezoeken of buiten een ommetje maken lijkt me leuk. Ik heb een smartphone maar zou er graag beter mee om willen leren gaan. Mocht je me dat willen leren dan ben je altijd welkom. Contact met studenten vind ik ook erg interessant, daar kan ik weer wat van leren. Ben jij iemand die zich hierin herkent en in contact met mij zou willen komen? Neem dan contact op met MEE

Structureel
Eindhoven

Er op uit met Vera (E454)

MEE De Meent Groep

Vera is 39 maar voelt zich een stuk jonger dan dat. Ze zoekt een maatje (v) om buiten te wandelen en leuke dingen te doen. Outgoing is een woord wat bij haar past. Het is belangrijk voor Vera om het gevoel te hebben midden in het leven te staan. Door haar autisme heeft ze maar een klein netwerk omdat complexe sociale situaties vaak te veel druk opleveren. Verder is Vera erg zelfstandig en werkt ze parttime. Ze heeft meerdere creatieve hobby's en houdt zich op de hoogte van actualiteiten. Lijkt het jou leuk om met Vera erop uit te gaan? Neem dan snel contact op met MEE LiNCK.

Structureel
Veldhoven

Oppashulp voor het gezin van Marieke (VE67)

MEE De Meent Groep

Hoi, mijn naam is Marieke, moeder van 5 lieve kids, wonend in Veldhoven. Samen, met mijn man, hebben wij 7 kinderen. Een druk maar gezellig en leuk gezin. De kinderen waar ik het nu over ga hebben betreft mijn 4 jongste kinderen. Sammie (8 jaar), Job (4 jaar), Leah (1 jaar) en Gijsje (8 maanden). Mijn man werkt en ik zorg voor de kinderen. Je kunt je voorstellen dat het soms ook best druk kan zijn. Daarom stel ik jou nu ook deze vraag. Regelmatig heb ik afspraken rondom mijn kinderen maar onder andere vanwege corona mag ik ze niet overal mee naartoe nemen. Ook is het niet heel handig als ik ergens bijvoorbeeld goed moet letten op wat er gezegd wordt. Daarom zoek ik iemand die het leuk zou vinden om een keer per week een ochtend (maandag, woensdag of donderdag) met mijn kinderen bezig te zijn. Spelen, drinken maken, een flesje geven of een luier verschonen bijvoorbeeld. Zodat ik met een gerust hart de deur uit kan. Lijkt het je leuk om ons te leren kennen? Neem dan contact op met MEE en wie weet tot snel!

Structureel
Eindhoven

Klussen met Serhan (E462)

MEE De Meent Groep

Ik ben Serhan, 40 jaar. Samen met mijn vrouw en 3 kinderen woon ik aan een mooi plantsoen in Woensel Noord. Een van mijn passies is klussen. Maar ik heb moeite om mijn klussen af te maken. Dit komt omdat ik autisme heb. Ik ben op zoek naar een maatje die samen met mij een aantal klussen in en rond ons huis kan aanpakken. Onderhoudswerkzaamheden aan het huis zoals kozijnen schilderen, een fietsreparatie en de schuur opruimen. Ik ben iemand die heel precies te werk gaat. Dit is voor kluswerk heel handig, maar zit me soms ook in de weg. Dus het zou fijn zijn als je geduldig bent. Ben jij handig en heb jij zin om samen met mij de klus op te pakken? Reageer dan snel op deze vacature!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Maatje voor Erik (E466)

MEE De Meent Groep

Erik is een jongeman van 27 jaar, woonachtig in het zuiden van Woensel. Erik heeft een lichte vorm van autisme en ADHD. Hij raakt hierdoor het overzicht soms kwijt. Dat is lastig, Erik heeft namelijk ontzettend veel plannen en creatieve ideeën in het leven. Erik is een spontane, muzikale en stoere man met een mooie en open levensvisie. Erik houdt van de natuur, zijn droom is dan ook zelfvoorzienend in de natuur gaan wonen. Erik houdt van spontane bezigheden, doen waar je blij van wordt als het even kan. Erik zou graag in contact komen met een betrokken en toegewijde vrijwilliger (30+). Iemand die hem kan ondersteunen bij het creëren van orde en structuur in “simpele” taken zoals huishouden. Maar ook bij het uitdenken van mooie ideeën en werken aan groei en ontwikkeling. Belangrijk: Hij wil het zelf doen en er van leren! Het maakt Erik niet uit hoe vaak je komt, belangrijker vindt hij dat er een fijne klik ontstaat. Voel jij jezelf nu al betrokken bij Erik en denk je hem te kunnen helpen? Neem dan contact op met MEE, dan maken we kennis met elkaar.

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Bert (22) E467

MEE De Meent Groep

Bert is een gezellige jonge man van 22 jaar oud. Bram is bekend met ADHD en heeft daardoor veel energie. Bert zoekt een spontane, vrouwelijke vrijwilliger die leuke activiteiten met hem wil doen. Wat dacht je van een bezoekje aan de bioscoop of samen lekker wandelen? Heb je toevallig een hond? Bert is gek op honden, dus neem gezellig mee! Ook houdt Bert van snelheid, denk aan auto’s, motoren en achtbanen. Een dagje samen naar een pretpark of een wedstrijdje op de kartbaan zou ook gaaf zijn! Bert is de hele week beschikbaar om leuke dingen te doen.. Hij zou het leuk vinden om een vrijwilliger te leren kennen die net zo enthousiast in het leven staat als hijzelf, actief is ingesteld en graag gezellige dingen onderneemt. Op welke dag zou jij iets leuks willen doen met Bert?

Structureel
Veldhoven

Wat hulp voor Jan en zijn ouders ! (VE68)

MEE De Meent Groep

“Hé hallo, ik ben Jan (6 jaar) uit Veldhoven. Hier woon ik samen met mijn vader, moeder en zusje (11 mnd). Ik ben een vrolijke, enthousiaste jongen die het moeilijk vind om alleen te spelen. Dit hoeft gelukkig niet zo vaak want ik heb veel vriendjes. Maar voor sommige dingen zou het fijn zijn als er misschien een volwassene is die mij kan helpen. Waarom? Ik ben getest op ADHD en autisme. Dit maakt dat ik soms heel druk kan zijn. Graag zou ik leren hoe ik verkeersveilig kan worden. Ik kan wel fietsen maar ik let niet op het verkeer. Daarnaast werkt mijn vader en zorgt mijn moeder voor mij. Soms wil ik wel eens naar de speeltuin maar dat is voor mijn moeder alleen niet makkelijk. Ik loop alle kanten op en zij kan natuurlijk mijn zusje niet alleen laten. Op zaterdag ochtend zijn mijn ouders vaak in huis bezig om wat “projectjes” op te pakken. Ik vind het moeilijk om mezelf dan te vermaken. Zoals je ziet zijn er verschillende vragen waar ik hulp bij zou kunnen gebruiken. Lijkt het jou leuk om iets voor mij te doen? Neem dan contact op met MEE en wie weet zie ik jou wel binnenkort bij mij thuis”.

Structureel
Veldhoven

Leuk contact met Fred (VE69)

MEE De Meent Groep

Hoi, mijn naam is Fred (61 jaar) en ik woon in Veldhoven. Ik ben een rustige man die het leuk vind om te kletsen met iemand. Ik doe er soms wat langer over om dingen te leren. Ik werk fulltime als reiniger van kantoorpanden. Mijn werk is erg belangrijk voor mij, daar ben ik trots op. Naast mijn werk heb ik weinig sociaal contact. Ik heb dan vooral contact met mijn zus. Ik zou het leuk vinden om samen met een vrijwilliger dingen te gaan doen zoals fietsen, wandelen of samen koken. Daarnaast sta ik open voor ook nieuwe dingen. Ondertussen een beetje kletsen, dan ben ik al snel tevreden. Ik ben vriendelijk en help graag andere mensen. Dit is tegelijkertijd ook mijn valkuil; ik vergeet mezelf dan wel eens. Lijkt jou het leuk om mij te leren kennen dan neem gerust contact met MEE op. Wie weet tot ziens!

Structureel
Eindhoven

Gezellig maatje voor Ayrton (E469)

MEE De Meent Groep

Hoi, ik ben Ayrton. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn lieve vriendin in Meerhoven. Ik ben spontaan, eerlijk, betrouwbaar, zorgzaam en oprecht. En ben wat trager in mijn informatieverwerking. Ik houd van autosport (F1). Ik houd van gezelligheid. Ik houd ervan om er verzorgd uit te zien en nette kleding. In mijn vrijetijd houd ik van mijn autopoetsen, shoppen, terrasje, bioscoop, bezoek aan miniatuurbeurs van auto’s. En ik houd van lekker eten. En af en toe een wandeling. Ik ben op zoek naar een positief Maatje die samen met mij invulling wil geven aan bovenstaande interesses. Maar sta ook open voor andere initiatieven. Mijn voorkeur heeft het om 1x per maand af te spreken. Bij een ‘klik’ zou ik wat vaker af willen spreken. Lijkt het jou leuk om kennis met mij te maken, neem dan contact op met MEE LiNCK!

Structureel
Eindhoven

Wandelmaatje gezocht !(E473)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Valerie en ik ben een man van bijna 51 jaar die graag vrouwenkleren draagt. Voor mij is het erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ik ben een echt buitenmens en houdt ook erg van stappen en gezelligheid. Ik ga graag naar het park en ben een fan van horrorfilms & Quentin Tarantino. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje en daarnaast kan ik wel wat hulp gebruiken bij het leren plannen van huishoudelijke activiteiten. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen ze toch? Ben jij ook iemand die het belangrijk vindt dat iedereen zichzelf kan zijn en denk jij goed aan te kunnen sluiten op de wensen van Valerie? Neem dan snel contact op met LiNCK!

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Zebra (E474)

MEE De Meent Groep

Hoi Ik ben Zebra. Ik ben een rustige, vriendelijke man van 39. Ik woon in Woensel Noord. Door mijn autisme vind ik het moeilijk om contact te maken met andere mensen. Maar als ik iemand beter leer kennen gaat dat steeds beter. Dan kan ik meer van mezelf laten zien. Ik houd van wandelen en spelletjes doen. Een potje rummikub sla ik niet af. Daarnaast kijk ik graag actiefilms of puzzel ik in denksportboekjes. Graag zou ik 1 keer in de week afspreken op dinsdag of vrijdag. Zou jij het leuk vinden om mij te helpen uit mijn schulp te kruipen ? Reageer dan snel op deze vacature!

Structureel
Eindhoven

Een gezellig wandel en/of fietsmaatje (E481)

MEE De Meent Groep

Hoi! Ik ben Jan en ben 46 jaar oud. Ik ben op zoek naar wat extra sociale contacten. Ik ben een gezellige en sociale man die zowel goed kan vertellen als luisteren. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. Een paar keer per week pak ik mijn fiets en rijd ik kortere en langere afstanden. Wanneer ik niet fiets kijk ik graag naar televisieprogramma’s. Hierbij kun je denken aan: de rijdende rechter of beste zangers. Maar ik kan ook enorm genieten van een leuke thriller of actiefilm. Vanwege mijn autisme is het voor mij een uitdaging om dingen niet te snel in te vullen en er een conclusie uit te trekken. Daarom zoek ik iemand die eerlijk en open is in de communicatie, zodat ik hiervan kan leren. Denk je dat jij (man) mij hierbij kan helpen en houd je daarnaast van een goed gesprek, wandeling of fietstocht? Dan zou ik graag kennis met je maken.

Structureel
Eindhoven

Ga jij met mij leuke dingen doen ? (E487)

MEE De Meent Groep

Hoi, ik ben Jody, 37 jaar. Ik heb een matig verstandelijke beperking. Ik woon samen met mijn ouders en mijn 2 hondjes in Woensel Noord. Ik heb op verschillende dagen dagbesteding bij Brownies en Downies in Eindhoven en Stal de Groof. Dit vind ik leuk om te doen. Voorheen heb ik bij een recyclebedrijf gewerkt. In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om te gamen op de Xbox. Ik mag ook graag gaan basketballen. Ik zou graag samen met jou leuke activiteiten gaan doen. Wandelen of fietsen, naar de bioscoop. Er zijn veel dingen die ik leuk vind om te doen. Soms wel een beetje spannend maar samen met jou wil ik dat zeker proberen. Vind jij het leuk om 1 keer in de week met mij op stap te gaan ? Reageer dan snel op deze vacature.

Structureel
Eindhoven

Maatje voor een schilderaar (E488)

MEE De Meent Groep

Ik ben Casper, 62 jaar en ik woon in Woensel Noord. Ik heb een licht verstandelijke beperking en PTSS. Ik ben creatief aangelegd. Mijn passie is schilderen en ik zou heel graag mijn techniek hierin willen verbeteren. Daarnaast probeer ik mezelf op meerdere creatieve vlakken bezig te houden. In mijn huis hangen meerdere werken. Ook heb ik wel eens wat verkocht; waar ik werk hadden ze voorheen een winkeltje. Ik zou graag samen met een maatje (m, mijn leeftijd) willen schilderen en op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen in de buurt. Het liefste ook met mensen die creatief zijn. Ik vind het leuk om te koken en samen ergens koffie te drinken. Maar vooral schilderen. Ik kan door de weeks in de middag of in het weekend. Zou jij het leuk vinden om samen met mij dit avontuur aan te gaan? Reageer dan snel op deze vacature!

Structureel
Eindhoven

Peter zoekt oprecht+vriendelijk maatje (E490)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Peter. Ik ben 62 jaar, fulltime tennisleraar geweest en docent in het speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Helaas heb ik een tiental jaar geleden hersenletsel opgelopen en hierdoor ben ik erg vereenzaamd. Mijn motoriek is achteruit gegaan en ik heb opnieuw moeten leren spreken. Dit gaat nu goed hoewel het soms moeite kost als ik moe ben. Ik krijg hulp in huis, maar ik mis oprecht contact en gezelligheid. Dat weer vinden is voor mij het belangrijkste, hoewel het ook fijn zou zijn als je me kunt helpen met het beantwoorden van mijn berichtjes op mijn Ipad. Door de verloren kracht in mijn handen gaat dat lastig. Ik zoek een maatje die in het weekend een dagdeel iets leuks met me zou willen doen. Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken om te kijken of er een klik is? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Ilvie (E492)

MEE De Meent Groep

Hoi, ik ben Ilvie, een 35 jarige creatieve, spontane vrouw met autisme. Ik ben dol op thee en kletsen over van alles en nog wat. Wat ikzelf heel leuk vind om te doen is poppenhuis miniatuur bouw, dit is echt mijn hobby. Dit hoeven we niet samen te doen maar naar een beurs gaan hiervoor zou ik wel leuk vinden. Omdat mijn sociale kring erg klein is ben ik op zoek naar een vrouw (25+) die het leuk vindt om samen te kletsen, spelletjes te doen, te wandelen of samen iets te ondernemen, zoals ergens een kopje thee gaan drinken. Heb jij maandagmiddag, woensdagmiddag of op zondag 1x per 2 weken of 1 x per maand tijd om mijn maatje te worden? Reageer dan snel op deze vacature. P.S. Ik zou het fijn vinden als je niet rookt…

Structureel
Eindhoven

Elien zoekt gezellige vriendschap (CE74)

MEE De Meent Groep

Hallo, ik ben Elien en ik ben 23 jaar oud. Ik ben op zoek naar iemand (meisje/vrouw van ongeveer mijn leeftijd) om leuke dingen mee te doen. Mijn hobby’s zijn paardrijden, zwemmen, koken, bakken, leuke dingen doen met andere mensen, wandelen, met dieren omgaan en romantische films kijken. Ik heb autisme, hierdoor is contact maken wat lastiger. Heb jij dezelfde interesses als ik en lijkt het je leuk om kennis te maken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Julia zoekt gezellig contact (CE75)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Julia, 54 jaar en ik woon in Eindhoven. Ik ben een positieve, humoristische dame en op zoek naar contact. Ik woon alleen en merk dat ik een sociale kring mis, daarom ben ik op zoek naar iemand die graag samen leuke dingen wil doen. Van een spelletje spelen tot een film kijken, van muziek luisteren tot een keer samen eten, ik sta voor veel open! Helaas ben ik door PLS, een progressieve spierziekte, rolstoel gebonden en is praten moeilijk, maar dat weerhoudt me er niet van om nog alles uit het leven te willen halen! Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Lisa zoekt lieve oppas (E497)

MEE De Meent Groep

Lisa is een vrolijke en soms ondeugende meid van 6 jaar, met het syndroom van Down. Ze houdt ervan om naar buiten te gaan, lekker te spelen en te knutselen. Lisa heeft ook nog een broertje van 1,5. Hoewel het twee ontzettend lieve en leuke kinderen zijn, is de druk die bij de zorg voor een kindje met Downsyndroom komt kijken, met momenten heel erg hoog. Daarom is het gezin op zoek naar een leuke vrijwilliger die op zaterdag in de ochtend/middag langs kan komen voor Lisa en mogelijk ook haar broertje. Lijkt het jou leuk om met Lisa te spelen in het weekend én daarmee het gezin heel erg te helpen? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Maatje voor Sanne (VE71)

MEE De Meent Groep

Hallo allemaal! Ik ben Sanne (17jr) en samen met mijn ouders en broertje woon ik in Veldhoven. Wij hebben 2 katten waar ik helemaal dol op ben. Ik ben van nature lief, zorgzaam, puur en soms wat onzeker. Voor mezelf opkomen en mezelf soms voorop stellen zijn nog leerpunten van mij. Mijn hobby’s zijn pianospelen en boogschieten. Ik zoek een maatje om samen leuke activiteiten mee te ondernemen; shoppen, spelletjes spelen, bakken. Ik ben eigenlijk overal wel voor in. Daarnaast zou ik het leuk vinden om ook leeftijdsgenoten te ontmoeten, kun je mij daarbij helpen? En lijkt het jou leuk om met mij in contact te komen? Neem dan snel contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Onno en Peter zoeken Mary Poppins (E503)

MEE De Meent Groep

Onno (5 jr) en Peter (1.5 jr) zijn twee lieve en vrolijke broertjes. Ze houden van boevenstreken, maar ook van knuffelen. Onno heeft een zeldzame stofwisselingsziekte waardoor hij zich strak aan een bepaald dieet moet houden. Hij communiceert via losse woorden, klanken en gebaren, maar met veel liefde. We zoeken iemand die op een vast moment per week (het liefst de woensdag- of vrijdagmiddag) kan komen oppassen op de jongens, en het is helemaal perfect als je soms ook flexibel bent ! We zoeken iemand die oog heeft voor de beperking, sterk in zijn of haar schoenen staat en onze boefjes soms kan begrenzen, maar ook met veel liefde en zorg lekker kan spelen. Je helpt niet alleen de jongens, maar ons hele gezin! Wil je meer informatie of binnenkort kennismaken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Kletsen en wandelen met Max ! (E505)

MEE De Meent Groep

Ik ben Max, een 26-jarige jongen met een brede interesse. Ik woon zelfstandig in een studio in Eindhoven. Mijn grootste passie is dansen, ik ga ook naar een dansschool waar ik les krijg in verschilente genres. Ook vind ik wandelen, fietsen, skeeleren, zingen, zwemmen en shoppen leuk! Ik heb autisme en een verstandelijke beperking en ga op dinsdag en vrijdag naar de dagbesteding. Soms raakt mijn hoofd te vol en zou ik graag de dingen die ik meemaak met iemand willen delen. Ik zou graag een leeftijdsgenoot (tussen de 18 en 30 jaar) willen ontmoeten die het leuk vindt om samen naar buiten te gaan en daarnaast een luisterend oor kan bieden. Ik wil graag gezellig kletsen over van alles en nog wat zodat ik mij minder eenzaam voel. Ik kan afspreken op maandag of donderdag, de tijd maakt niet veel uit maar het liefste wil ik in de middag afspreken. Wil jij binnenkort eens kennismaken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Maatje gezocht voor Leo (E506)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Leo (55 jr) en ik ben een vrolijke en positieve man. Ik ben groot PSV fan en hou van reizen. Helaas ben ik door een spierziekte rolstoelafhankelijk en merk ik dat ik veel alleen thuis zit. Ik zoek daarom iemand om mee te kletsen en wat te drinken, om ook weer eens een nieuw perspectief op de dingen te krijgen. Incidenteel een uitje of eens helpen in de tuin vind ik ook heel fijn! Ik heb een busje, dus als je een rijbewijs hebt, kunnen we er daarmee ook een keer op uit als je wil. Lijkt het je leuk om kennis te maken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Piet is op zoek naar contact (E507)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Piet en ik ben 77 jaar. Ik ben een vriendelijke man met een passie voor leuke dingen verzamelen, zoals knuffels en mooie beeldjes. Ik heb autisme en het is niet altijd makkelijk voor mij om contact te maken, daarom ben ik op zoek naar een maatje. Om te kletsen, misschien soms hulp bij een klusje in de tuin of samen erop uit te trekken! Ik ben slecht ter been, maar met mijn scootmobiel kom ik overal. Lijkt het jou leuk om kennis te maken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Lieve oppas gezocht voor Koen van 4 (E508)

MEE De Meent Groep

Hallo vrijwilligers, De ouders van Koen zijn op zoek naar een lieve, zorgzame oppashulp (v) voor Koen op vrijdagavond, zaterdag of zondag voor 2 uurtjes. Koen is een lief jongetje van 4 jaar oud met een autisme spectrum stoornis. Koen kan (nog) niet praten en vraagt veel aandacht en sturing. Hij is lief en sociaal in de omgang met andere mensen, lacht veel en is al met al een heel vrolijk kindje. Koen vindt het heerlijk om lekker buiten te spelen en klimt en klautert graag. Bij minder goed weer kan hij zich goed vermaken met een binnen activiteit zoals tekenfilms kijken. Koen heeft een tweelingzusje, maar Koen vraagt wel het meeste aandacht. Ouders zouden het daarom erg fijn vinden om in het weekend even wat meer tijd te besteden aan hun dochtertje. Wil jij je steentje aan dit gezin bijdragen en zou je het leuk vinden om in de weekenden 2 uurtjes met Koen te spelen? Dan horen wij graag van jou!

Structureel
Eindhoven

Logeergezin voor Rudy (E511)

MEE De Meent Groep

Hallo! Ik ben Rudy (11jr) en ik woon in Eindhoven bij mijn pleegouders met mijn zus. Zo’n 6 jaar geleden mocht ik bij mijn pleegouders gaan wonen toen mijn moeder overleed. Hier zorgen ze goed voor mij en zijn ze lief voor mij. Vanwege mijn licht verstandelijke beperking en mijn dyspraxie heb ik wat extra aandacht nodig door de dag heen. Dit maakt dat mijn pleegouders niet in staat zijn om een keer een vakantie te nemen. Zij hebben hun hele leven voor anderen gezorgd, nu is het tijd om hun ook een welverdiende vakantie te gunnen. Wij zijn op zoek naar een logeergezin waar ik soms in het weekend terecht kan, maar ook in de vakantie. Mijn pleegouders omschrijven mij als een jongen die overal geliefd is en ik vind het ook heel leuk om met andere kinderen te spelen. We willen ook best een stukje rijden om de personen te ontmoeten die ons willen helpen bij deze hulpvraag. Lijkt het jou leuk om mij en mijn pleegouders te ontmoeten? Neem dan snel contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Een vrolijk en sociaal maatje voor Jay (E513)

MEE De Meent Groep

Hoi! Ik ben Jay, een hele enthousiaste en vriendelijke jongen die op zoek is naar meer sociaal contact. Ik ben 24 jaar en vind het leuk om veel te kletsen en mensen blij te maken. Mijn hele schoolcarrière heb ik op het speciaal onderwijs gezeten door mijn lichamelijke beperking. Ik heb Cerebrale Parese (CP), dit betekent dat ik een gedeeltelijke onvolledige verlamming heb. Hierdoor heb ik geen tot weinig mogelijkheden gehad om een sociaal netwerk op te bouwen. Dit heeft geen gevolgen voor in de communicatie en met mijn enthousiasme. Ik ben op zoek naar nieuwe ontmoetingen (18 – 35 jaar), want veel contact met leeftijdsgenoten heb ik niet. Ben je net zo gek en enthousiast als ik, laat het dan vooral weten en neem contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Gezellig actief met Lidia ? (VE72)

MEE De Meent Groep

Lidia is een rustige en vrolijke vrouw met een lichte verstandelijke beperking, woonachtig in Veldhoven. Ze woont er met twee katten en is hier erg gek op. Verder doet Lidia vrijwilligerswerk als gastvrouw bij activiteiten voor ouderen. Lidia vindt erg veel dingen leuk om te doen: films kijken, winkelen, terrasje pakken, spelletjes spelen, uiteten en winkelen. Lijkt het jou (vr, 50-65 jr) leuk om in het weekend met Lidia op uit te gaan? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Met Saar actief ! (VE74)

MEE De Meent Groep

Saar (26) is een rustige en vrolijke meid met ADHD en een licht verstandelijke beperking, Saar woont in Veldhoven. Saar werkt bij een cateringsbedrijf en doet dit met veel plezier. In haar vrije tijd is Saar graag creatief bezig en graag met planten bezig. Saar speelt ook graag gezelschapsspelletjes en als hobby start Saar binnenkort weer met paardrijden. Saar zoekt iemand om samen creatieve activiteiten te ondernemen, om samen er op uit te gaan of gezellig een gezelschapspelletje te spelen. Ben jij (vr, 25-35 jr) degene naar wie Saar op zoek is? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Veldhoven

Gezelligheid opzoeken met Rick (VE75)

MEE De Meent Groep

Rick (31) is een gezellige en spontane jongen woonachtig in Veldhoven. Zijn hobby’s zijn voetballen en darten en hij luistert graag naar Slam FM mixen, met name van de weekendmix is hij erg fan. Verder houdt Rick erg van carnaval en van kermissen. Rick is eigenlijk op zoek naar iemand (26-35 jr) met wie hij een keer iets kan gaan drinken, waarmee hij een keer op stap kan gaan of waarmee hij de gezelligheid op gaat zoeken. Lijkt het jou leuk om met Rick die gezelligheid op te zoeken? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Hanna (E518)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Hanna. Ik ben een sociale alleen gaande vrouw van 76 jaar. “Alleen” op deze wereld en woon in Woensel- Noord. Zou graag in contact komen met lieve mensen-mensen om elkaar te steunen en leuke dingen te ondernemen (wat we samen nog wel kunnen) en, indien nodig, er ook voor elkaar zijn. Zou het zeer op prijs stellen als je niet rookt. Dingen te delen, geeft zoveel meer vreugde en plezier in het leven. Herken jij jezelf hierin, dan weet je vast wat ik bedoel. Zie ernaar uit je te ontmoeten. Hoop van jou te horen en kennis met elkaar te maken. Tot ziens. Hartelijke groet, Hanna.

Structureel
Eindhoven

Hind (44) zoekt oppashulp dochters (E520)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Hind en ik ben de moeder van twee prachtige dochters van 5 en 7. De oudste heeft een ontwikkelachterstand en doordat ik zelf ook ziek ben, valt de zorg soms erg zwaar. Ik zoek iemand om soms in het weekend iets leuks te doen met (één van de twee) meiden, zodat ik iets meer rust op die momenten kan pakken. Je zou me er enorm mee helpen! Lijkt het je leuk om ons te ontmoeten? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Waalre

Speelmaatje om Nederlands te oefenen (W28)

MEE De Meent Groep

Kaatje is op zoek naar een speelmaatje met wie ze Nederlands kan spreken. Kaatje is 6 jaar en durft op school en met andere kinderen niet te praten. Ze is angstig om Nederlands te praten. Met vriendinnetjes komt dit nu langzaam op gang. Ze heeft Poolse ouders met wie ze in het Pools of Engels communiceert. Hierdoor wordt het Nederlands niet geoefend. Kaatje zou erg geholpen zijn met iemand die met haar speelt en Nederlands praat. Lijkt het je leuk om actief met haar bezig te zijn, neem dan contact op met MEE.

Structureel
Waalre

Speelmaatje voor Fien (W29)

MEE De Meent Groep

Fien is een gezellig, druk meisje van 6 jaar. Zij heeft ADHD en is gevoelig voor structuur. Na een drukke schooldag heeft ze aandacht nodig. Maar vooral is Fien een lief meisje dat fijn kan spelen. Zij woont bij haar ouders en haar jongere broertje. Voor Fien zijn we op zoek naar een speelmaatje. Iemand die met haar actief bezig wil zijn en bijvoorbeeld met haar knutselt of meegaat naar een speeltuintje. Moeder kan dan even haar aandacht aan haar broertje geven. Lijkt het je leuk om Fien te helpen en kun je op de vrijdagmiddagmiddag? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Eindhoven

Zwemmaatje gezocht! (E523)

MEE De Meent Groep

Hallo! Ik ben Merel en ik ben 70 jaar. Ik ben iemand die graag wat voor een ander doet. Mijn dagen vul ik met vrijwilligerswerk en voor mijn familie zorgen. Ik ben een positief ingestelde vrouw, die altijd in is voor een praatje. Iedere zaterdagochtend ga ik zwemmen bij de Tongelreep. Hier volg ik een therapie in het water voor mijn reuma. Ik zou graag een maatje willen die mij ondersteunt bij het zwemmen en bij het haren wassen nadien. De rest kan ik allemaal zelf. Ik heb geregeld dat je gratis mee mag zwemmen. Ben jij degene die mij hierbij zou willen ondersteunen? Neem dan snel contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Erop uit met Bonaparte (VE76)

MEE De Meent Groep

Bonaparte is een meegaande, open en betrouwbare man met een licht verstandelijke beperking uit Veldhoven. Bonaparte werkt met veel plezier bij een assemblage bedrijf. In zijn vrije tijd kijkt Bonaparte graag actie films en marvel films, speelt hij shooters op zijn computer en luistert hij naar rock, metal en hardstyle. Bonaparte is op zoek naar een vrijwilliger die hem kan helpen bij het uitbreiden van zijn netwerk buiten de online community. Dingen die Bonaparte graag samen zou doen is een kop koffie drinken en wat kletsen, een keer een terrasje pakken, mogelijk uit eten, samen naar de bios en wellicht samen gamen of praten over games. Ben jij degene naar wie Bonaparte opzoek is? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Veldhoven

Uitstapjes maken met Paulien (VE77)

MEE De Meent Groep

Paulien (57) is een rustige, sociale en zorgzame vrouw met autisme uit Veldhoven. Ze woont hier samen met haar man. Ze werkt in de productie en doet dit met veel plezier. In haar vrije tijd houdt Paulien van puzzelen (zowel legpuzzels als kruiswoordpuzzels), kaarten, dansen en tv-kijken/films kijken. Paulien zou graag iemand vinden waarmee ze kan kletsen en uitstapjes mee kan maken. Ben jij degene naar wie Paulien opzoek is? Neem dan contact op met MEE!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Breda, Eersel, Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Roermond, Maasgouw, Roosendaal

Sophia SnuffelVrijwilliger

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. "Het is fantastisch snuffelvrijwilliger te zijn! Je kunt kinderen door de interactie met je hond, echt iets bijbrengen. De samenwerking met je eigen hond maakt het voor mij het ideale vrijwilligerswerk en bovendien draag je een steentje bij aan onze samenleving. Kortom vrijwilligerswerk dat voldoening geeft!" – Ilja Moll "Al zou er maar één kind zijn dat niet gebeten wordt door een hond, dan heeft mijn jarenlange inzet voor het Sophia SnuffelCollege zich al geloond." – Dorette Stöveken Werkzaamheden: Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Vind jij het belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan? Meld je dan aan als SnuffelVrijwilliger! Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Via www.snuffelcollege.nl kun je een vragenlijst invullen en opsturen naar onze mail. Lijken jij en je hond geschikt voor het project dan nodigen we je graag uit voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest! Wat verwachten we van jou? • Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; • Je hebt gedegen kennis van hondengedrag; • Je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen; • Je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken; • Je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. Wat verwachten we van jouw hond? • Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; • Hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); • Hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; • Hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

Project
Eersel, Bladel, Bergeijk

Vrijwilligers Koperwiek gezocht

Oktober

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden bij dagactiviteiten Koperwiek in Eersel? Dan zijn wij op zoek naar jou! (21-04-KB) We zijn op zoek naar vrijwillige taxichauffeur(s) en vrijwilligers om te ondersteunen bij de dagactiviteiten. Als taxichauffeur ga je de cliënten thuis ophalen in de ochtend en breng je ze naar de Koperwiek en 's middags breng je deze cliënten weer thuis. Als ondersteunende vrijwilliger zal je ondersteunen bij de activiteiten die plaats vinden, denk hierbij aan spelletjes spelen, krant lezen, koffie/thee drinken, samen eten en een wandeling maken. Dag en Tijd: - Vrijwillige chauffeur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 uur brengen – 16.00 uur ophalen. - Ondersteunende vrijwilliger: Maandag van 13.30 - 16.00 of dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 16.00 - Wandelen: maandag en vrijdag om 13.00 uur Wat vragen we van een vrijwilliger: - Affiniteit met doelgroep PG (chauffeur/ondersteunende) - Geduldig (chauffeur en ondersteunende) - Kan ondersteunen bij ophalen/brengen (chauffeur) - Houdt van een praatje maken (chauffeur/ondersteunende) Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen. We willen namelijk dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. We bieden workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreken deze vrijwilligersfuncties (of één van beide) je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Besteed samen Vrije Tijd

Severinus

Binnen Severinus is de afdeling Vrije Tijd op zoek naar vrijwilligers die ons komen ondersteunen tijdens diverse (groeps-) activiteiten die wij onze bewoners aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld 1 avond in de week zijn en uiteraard zijn andere opties ook bespreekbaar! De activiteiten bestaan onder andere uit; sporten, zwemmen, sjoelen, soos, wandelen, dans en toneel. Veel activiteiten zijn in groepsverband. U kunt dus altijd terugvallen op een collega-vrijwilliger. Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilliger enthousiast is over zijn/haar vrijwilligers werk. Is de doelgroep voor jou onbekend? Samen zorgen we er dan voor dat er voldoende tijd en aandacht voor jou wordt vrijgemaakt om de groep beter te leren kennen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Miriam, coördinator Vrijwilligers bij Severinus

Structureel
Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre

Wilt u iets betekenen voor mensen in de laatste fase van het leven?

Cordaad Welzijn

Meld u dan nu aan als vrijwilliger! Het Wél Welzijnswerk is op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen in de laatste levensfase. Denk hierbij aan het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorgers, het bieden van aanwezigheidshulp en het uitvoeren bij lichte zorgtaken (kopje koffie zetten, boterham smeren, e.d.). Als vrijwilliger sluit u aan bij een bestaande groep vrijwilligers (Vrijwillige (Terminale) Thuiszorg), die regelmatig samenkomen en die diverse cursussen aangeboden krijgen. U werkt vrijwel altijd zelfstandig, maar er is wel voortdurend afstemming mogelijk met andere vrijwilligers en de (vrijwillige) coördinatoren. Vaak vormt u met een of twee mede-vrijwilligers een groepje waarop mantelzorgers kunnen terugvallen en waarmee u afstemt wanneer en welke ondersteuning nodig is. Kunt u zelfstandig werken? Bent u flexibel inzetbaar? Wilt u graag iets betekenen in deze bijzondere fase van iemands leven? Meld u dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze coördinatoren. Inzet kan plaatsvinden in ons werkgebied: gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre en Reusel (afhankelijk van wat jouw mogelijkheden zijn).

Structureel
Eindhoven

Keukenprinsen-en-prinsessen opgelet!

Sint Annaklooster

Hospice de Regenboog (Eikenburg) maakt deel uit van Sint Annaklooster en biedt zorg in de laatste levensfase. Een team van medewerkers en vrijwilligers verleent hier hartverwarmende, kleinschalige, specialistische zorg op maat. Bij deze hartverwarmende zorg hoort ook het klaarmaken en serveren van de warme maaltijd, helemaal naar wens van onze gasten. We zijn gestart met een pilot genaamd "Vers koken". We zijn hiervoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Vind je het leuk om het verschil te maken en iets waardevols toe te voegen aan iemands dag? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor aanmelden of meer informatie neem je contact op met Jackelien door een bericht te sturen.

Structureel
Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Veldhoven

Vluchtelingenwerkgroep Eersel zoekt nieuwe leden

Gemeente Eersel

Werkgroep Vluchtelingenwerk Eersel helpt statushouders én vluchtelingen bij hun integratie in de gemeente Eersel. De vrijwilligers van de werkgroep ondersteunen hen op verschillende gebieden. Denk aan het wegwijs maken, maatje zijn of het bieden van administratieve ondersteuning. Bij de begeleiding van statushouders bij de inburgering is vaak het doel naturalisatie. Daarnaast ondersteunt de werkgroep ook (Oekraïense) vluchtelingen die nu opgevangen worden door gemeente Eersel. Als vrijwilliger heb je begrip voor de situatie waarin de statushouder zich bevindt. Zonder een sociaal netwerk je weg zoeken in een totaal nieuwe omgeving is een hele klus. Zeker als je de taal niet of nauwelijks beheerst. Vriendelijkheid en geduld zijn belangrijke eigenschappen voor een vrijwilliger. Spreekt jou dit aan, ben je flexibel en heb je wekelijks minimaal 4 uur beschikbaar voor de begeleiding van statushouders? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken.

Structureel
Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Enthousiaste turntrainers voor kinderen!

PSV Gymnastiek

Als turntrainer bij PSV Gymnastiek in Eindhoven of Nuenen kom je in een team dat zich met veel plezier inzet voor de kinderen door de lessen zo leuk en leerzaam mogelijk voor te bereiden. De trainers geven gevarieerde lessen en gebruiken hiervoor verschillende (veilige) toestelsituaties. We proberen de kinderen zo naar een hoger niveau in het turnen of bewegen te begeleiden. Om deze begeleiding zo goed mogelijk vorm te geven, is het ons streven om elke les door twee volwassen trainers te laten geven. Plezier staat voor zowel trainer als turner centraal! Intern leiden wij trainers op met behulp van de cursussen en trainingen van de KNGU. We vragen enthousiasme en leergierigheid. Leeftijd en ervaring zijn daarbij minder belangrijk. Onze trainsters worden niet betaald, waardoor het dus een vrijwilligersfunctie is. PSV Gymnastiek is een gymnastiekvereniging met lessen in diverse disciplines zoals bijvoorbeeld turnen, acrobatische gymnastiek en 55+ fitgym. Zoals onze letters kunnen verraden is onze visie om op een plezierige manier, samen veilig te bewegen. Om onze huidige leden en nog meer kinderen te laten gymmen, zijn we op zoek naar helpende handen bij de verschillende locaties en staan open voor eventuele uitbreiding. Naast de wekelijkse lessen organiseren we onder andere met de trainers en assistenten elk jaar clubkampioenschappen en een kamp waar je ook een bijdrage aan zal gaan leveren. We verwachten vooral affiniteit met de doelgroep (voornamelijk kinderen) en leergierigheid om zelf nieuwe dingen te leren en kinderen nieuwe dingen te leren. We streven naar een goede communicatie tussen trainers, leden en ouders. Je vertegenwoordigt de vereniging naar ouders en leden en we verwachten dan ook je onze normen en waarden uitdraagt. We verwachten dat je leergierig bent en bereid om via cursussen en van andere trainers te leren om beter te worden in het trainersvak. We bieden de mogelijkheid aan om interne opleidingen te volgen via de KNGU. Zo kun je je blijven ontwikkelen in het trainersvak en leer je nog meer over het technische en het sociale aspect van het turnen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om jezelf steeds uit te dagen door bijvoorbeeld andere disciplines binnen de turnsport te leren kennen of met behulp van nieuwe materialen je lessen te blijven ontwikkelen. Ons team werkt graag hard, maar vindt het ook belangrijk om plezier te hebben, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse nieuwjaarsborrel.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Beauty time

Archipel Zorggroep

Voor een verwen activiteit voor de cliënten van Dommelhoef zijn ze op zoek naar iemand die blij wordt van het geven van hand en nagelverzorging. Wat vragen wij? Een warme hand om tijdens een fijn 1 op 1 moment de cliënten te voorzien van mooie verzorgde nagels al dan niet met een mooi nagellakje. Of een heerlijk gezicht maskertje met aandacht gegeven dit hoeft niet professioneel maar wel met respect en de beste intenties. Heb je tijd op vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur? of vind je dit leuk om te doen op een ander moment? Neem contact met me op zodat we samen kunne kijken wat het best in jou leven past.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Gastvrouw of -heer gezocht eetpunt

SWOVE

Wij zoeken jou om samen met een andere vrijwilliger als gastvrouw- of gastheer op een eetpunt te werken. U begint met het opdekken van de tafel en zorgen dat alles gereed is voordat onze gasten arriveren. U serveert het eten uit, ruimt na het eten alles af en maakt alles van het gebruikte servies en bestek schoon in een vaatwasser in de keuken. Tijdens het eetpunt heeft u ook een signalerende taak ten aanzien van onze gasten zoals bijvoorbeeld: is iedereen aanwezig? Is er iets aan de hand wat anders is? Indien iemand niet aanwezig is of er is sprake van van een andere situatie dan wat u gewend bent, neemt u direct contact op met SWOVE. Wij zullen direct uw signaal oppakken en afhandelen. De eetpunten zijn in: - Huize Sele in Zeelst, Rundgraafpark in de Polders en Ontmoetingscentrum d'n Bond in Veldhoven-dorp.

Structureel
Jongeren