Sessieleider gezocht voor Ontmoetingen Online

Sessieleider gezocht voor Ontmoetingen Online

Plaats:
Eindhoven
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger voor 'Ontmoetingen Online'?

Heb je belangstelling voor anderen, ga je graag op pad en heb je een brede interesse? Dan is ‘Ontmoetingen Online’ een leuk project voor jou!

Een uitstapje naar de natuur, een bezoek aan een museum of gewoon een fijn gesprek. Dit spreekt veel mensen aan en is voor de meesten ook bereikbaar. Maar dit geldt niet voor iedereen. Bijvoorbeeld voor wie aan huis gebonden is. ‘Ontmoetingen Online’ biedt deze groep de mogelijkheid om erop uit te gaan, te beleven en te ontmoeten vanuit hun eigen huiskamer.

Wat is ‘Ontmoetingen Online’?
‘Ontmoetingen Online’ is een digitaal platform voor inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam die niet zomaar op stap gaan. Via hun eigen televisie of laptop kunnen zij verbinding maken met het platform en deelnemen aan sessies. Die sessies kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een culturele activiteit, uitstapjes naar de natuur, ontmoetingen met interessante deskundigen maar ook bijpraten met elkaar. De sessies worden ingericht op basis van de behoeften van de deelnemers thuis.

Vrijwilligers
We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om sessies te leiden. Dit betekent dat je een kleine groep deelnemers via een beveiligde videoverbinding mee op pad neemt. Je brengt het gesprek op gang: je biedt deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen of het contact onderling te verstevigen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die stipt zijn, sociale voelsprieten hebben en overzicht kunnen houden in een gesprek. Het is niet noodzakelijk dat je in de gemeente Hardinxveld-Giessendam of directe omgeving woont. We zoeken vrijwilligers die een connectie met de gemeente en/of regio hebben, maar zijn ook geïnteresseerd in vrijwilligers die verder weg wonen.

Er zijn elke week sessies, we zoeken vrijwilligers die minimaal wekelijks of elke twee weken een sessie van drie kwartier kunnen verzorgen. Mogelijk leid je op één locatie twee sessies, met een pauze ertussen. Hier komt dan de reistijd bij en het is de bedoeling dat je ruim op tijd aanwezig bent. De reiskosten worden vergoed. Om je goed voor te bereiden op het leiden van de sessies krijg je een training en loop je een sessie mee. Speciale technische kennis is niet noodzakelijk. Het is handig als je een beetje uit de voeten kunt met internet, een iPad, een oortje en microfoontje of dit wil leren. Je ontvangt daar uiteraard instructies voor. We gaan bekijken of het prettig werkt om in duo’s een sessies te leiden.

Interesse?
Spreekt dit project je aan en herken je je in het geschetste profiel? Dan horen we heel graag van je! Neem contact op via deze website

Kijk ook op [website verborgen] voor meer informatie.

  • De vraag van Floor is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Floor weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Servanda Sociaal Werk
Geplaatst door:
Profielfoto van Floor
65% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Floor
  • De vraag van Floor is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden