csrf
PSVvoorelkaar logo
PSVvoorelkaar

Hulp in de Brugklas anderstaligen

In de brugklas-periode gaan onze cursisten aan de slag met hun portfolio, ze leren omgaan met de programma's op de computer en het lesboek, de eerste stappen in de Nederlandse taal worden gezet en ze krijgen uitleg over ons leersysteem. Je bent als vrijwilliger helemaal betrokken bij de beginfase van de schoolperiode. De cursisten zijn super-gemotiveerd en vinden het heel fijn en goed om Nederland en de Nederlandse taal te leren kennen. In de lessen kun je heel praktisch helpen, we vragen dus een echter doener. Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Belangrijk is dat je coachend kunt helpen, geduldig bent en dat je de aanwijzingen van de docent wilt volgen. Deze bepaalt de lesmethode. Uiteraard spreek je prima Nederlands. We bieden • eenmaal per jaar een gezamenlijke Werkvloertaal bijeenkomst. • een zinvolle taak waarbij je voor de cursisten echt het verschil kunt maken. Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Lees meer

structureel

Eindhoven

Taal & lezen

Beschrijving

In de brugklas-periode gaan onze cursisten aan de slag met hun portfolio, ze leren omgaan met de programma's op de computer en het lesboek, de eerste stappen in de Nederlandse taal worden gezet en ze krijgen uitleg over ons leersysteem.

Je bent als vrijwilliger helemaal betrokken bij de beginfase van de schoolperiode.
De cursisten zijn super-gemotiveerd en vinden het heel fijn en goed om Nederland en de Nederlandse taal te leren kennen.
In de lessen kun je heel praktisch helpen, we vragen dus een echter doener.

Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Belangrijk is dat je coachend kunt helpen, geduldig bent en dat je de aanwijzingen van de docent wilt volgen. Deze bepaalt de lesmethode. Uiteraard spreek je prima Nederlands.

We bieden
• eenmaal per jaar een gezamenlijke Werkvloertaal bijeenkomst.
• een zinvolle taak waarbij je voor de cursisten echt het verschil kunt maken.
Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 3 tot 3 uur

Locatie

Eindhoven

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Werkvloertaal BV

Coachende vrijwilliger anderstaligen
Eindhoven, Tilburg

Coachende vrijwilliger anderstaligen

Wekelijks · 3 tot 3 uur
Werkvloertaal BV

Wanneer je bij ons binnenloopt ervaar je meteen een warme sfeer. Als vrijwilliger bij Werkvloertaal oefen je, in de les, met nieuwkomers de Nederlandse taal. Daardoor ontmoet je mensen uit allerlei culturen en dat verrijkt je leven. In de Z-route leren de cursisten de Nederlandse taal door veel praktisch te oefenen. Er wordt op een heel creatieve manier les gegeven. In deze groepen is het vooral belangrijk dat de mensen op hun eigen tempo de Nederlandse taal kunnen leren. Jouw extra aandacht is daarbij heel fijn. Cursisten in de B1 route hebben vaak al een heel studie- en/of werkverleden in het land van herkomst. Ze zijn redelijk zelfstandig en gaan snel door de stof. Toch zijn er veel momenten waarop je kunt helpen. O.a. bij de spreekopdrachten en bij de opdrachten die de cursisten individueel en in kleine groepjes moeten uitvoeren. Na de intake draai je een proefles mee, waarna jijzelf en de docent kijken of je doorgaat. We vinden het fijn als je eens per week kunt helpen, maar anders is natuurlijk bespreekbaar. Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Belangrijk is dat je coachend kunt helpen, geduldig bent en dat je de aanwijzingen van de docent wilt volgen. Deze bepaalt de lesmethode. Uiteraard spreek je prima Nederlands. We vragen • een actieve houding en inzet • geduld en aandacht voor de cursisten * bereid zijn de aanwijzingen van de docent te volgen We bieden • eenmaal per jaar een gezamenlijke Werkvloertaal bijeenkomst. • een zinvolle taak waarbij je voor de cursisten echt het verschil kunt maken. * een superleuke klus bij een hele fijne organisatie * veel waardering Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Tijdelijk helpen bij de taal-toetsen
Eindhoven

Tijdelijk helpen bij de taal-toetsen

Project · wekelijks 3 tot 3 uur
Werkvloertaal BV

Onze cursisten krijgen op verschillende momenten in hun traject een toets. Dat is best spannend voor ze. We zoeken iemand (tijdelijk) die het leuk vindt om te surveilleren. Wat ga je doen? Je ontvangt de cursisten, helpt met inloggen op de toets-laptop, geeft ze een paar korte instructies, zorgt ervoor dat ze niet op hun telefoon zitten of onderling met elkaar praten en eventuele vragen beantwoorden. De surveillant kan ondertussen iets voor zichzelf doen (boek/krant lezen, op laptop werken etc, als het maar in stilte is). Het gaat om blokken van 3 uur op maandagochtenden, dinsdagmiddagen en donderdagochtenden. Natuurlijk leggen we eerst alles goed aan je uit en natuurlijk waarderen we je enorm dat je helpt.

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Ervaringsdeskundigen uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ervaringsdeskundigen uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Heb jij ervaring met uitkeringen/werken met de ziekte van Lyme en wil je andere patiënten met die ervaring helpen? Dan zoeken we jou! 1-3 dagdelen per maand. Vrijwilligersvergoeding, scholing en begeleiding mogelijk! 🔍 WIE ZOEKEN WE? - Mensen de ervaring hebben met het inkomensvervangende uitkeringen bij de ziekte van Lyme (bijvoorbeeld: ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.). - Mensen die ervaring hebben met werken en de ziekte van Lyme (bijvoorbeeld: Gesprekken met leidinggevende of verzekeringsartsen of arbodiensten. Traject dat komt voor de afkeuring). - Mensen die interesse hebben in arbeidsrecht kant en juridische kant van het hebben van Lyme. 💪 WAT DOET DE WERKGROEP BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Je bent als ervaringsdeskundige ongeveer 1 tot 3 dagdelen per maand werkzaam binnen de werkgroep uitkeringen. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. 8️⃣ De ervaring die je in de werkgroep uitkeringen opdoet, staat mooi op je CV. ERVARING VRIJWILLIGER: “Ik had een hopeloos gevoel over alles rondom uitkeringen, maar door de aanpak die ik zie in de werkgroep uitkeringen, zie je dat je mensen meer grip kan geven en dat geeft voldoening.” Wil jij ons komen versterken als ervaringsdeskundige? Stuur dan zeker een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek!

Bestuurslid Webbeheer - Lymevereniging
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Bestuurslid Webbeheer - Lymevereniging

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

💚 Meebeslissen over de koers van de Lymevereniging? Meld je aan als Bestuurslid! Huidig bestuurslid Communicatie Lidewij Boeken zal binnenkort haar stokje overdragen. Haar taken worden in tweeën gesplitst en daarom zijn wij hard op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. In deze oproep zijn we op zoek naar een bestuurslid met een passie voor webbeheer, marketing en/of communicatie. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan via deze link en dan gaan we zo snel mogelijk met elkaar in gesprek! Aanmelden en een gesprek aangaan is vrijblijvend! 🥰 BESTUURSLID ZIJN IS MEER DAN ALLEEN VRIJWILLIGERSWERK 💚 Fijne collega’s: Binnen het bestuur werk je samen met enthousiaste collega's. Naast respect en waardering voor elkaar vinden we het belangrijk om, als we op locatie vergaderen, het gezellig te maken onder het genot van bijvoorbeeld een lekkere lunch. Daarnaast stuur je een team aan van gezellige en gedreven vrijwilligers die een passie hebben voor hun vrijwilligerswerk. 💚 Jezelf ontwikkelen: Veel verschillende vaardigheden & kennis opdoen en de mogelijkheid om allerlei interessante cursussen te volgen via PGO support. 💚 Een zinvolle tijdsbesteding: De website en de nieuwsbrief zijn DE plekken waar we aan de buitenwereld kunnen laten zien wat voor moois de vereniging allemaal doet. Daarnaast helpt het om patiënten, hun naasten en experts te informeren over de ziekte en kunnen we handvatten bieden voor diagnose, behandeling, hulp en lotgenotencontact. Hier draag jij actief aan mee als bestuurslid webredactie! 💚 Ondersteuning vanuit het bestuur: Omdat jij je actief inzet voor lymepatiënten, wordt je hierbij vanuit de vereniging geholpen door middel van goede begeleiding, scholing, vrijwilligers- en onkostenvergoeding, zodat jij jouw werk duurzaam kan uitvoeren. 💪 WAT DOET EEN BESTUURSLID WEBBEHEER? 1️⃣🙋 Bestuurstaken: Bestuursvergadering (online 1x per 4 weken, 3 uur), meeschrijven aan verslagen, meebeslissen over koers van Lymevereniging, ALV’s (1 tot 2 per jaar), samenwerken met bestuursleden, teamleider vrijwilligers, heidag op locatie (minimaal 1x per jaar). 2️⃣👥 Teamleider webredactie: Leiding geven, aansturen, team meetings, taken verdelen, inwerken vrijwilligers, luisterend oor, eerste contactpersoon, ondersteunen teamleden, eindverantwoordelijk voor de website. 3️⃣📩 Coördinator nieuwsbrief: Strategie voor de nieuwsbrief uitdenken en waarborgen, aansturen vrijwilligers nieuwsbrief, kwaliteit van de nieuwsbrief controleren, zicht houden op of de belangen van de vereniging worden nagestreefd, eindverantwoordelijk voor de nieuwsbrief. 4️⃣📣 Campagnes opzetten: De website uitvoering van campagnes vanuit de Lymevereniging uitwerken, de strategie ontwikkelen en daarna de campagne met je teamleden uitvoeren. 5️⃣📈 Statistieken analyseren: Elk kwartaal de statistieken van de website en nieuwsbrief analyseren, onderzoeken of er aanpassingen gedaan moeten worden op de strategie en de statistieken & bevindingen doorgeven aan het bestuur. 6️⃣💬 Communicatie met andere afdelingen: Samenwerken met de andere bestuursleden en communicatie met andere afdelingen van de Lymevereniging zodat hun werk vertaald kan worden in website en nieuwsbrief content. 🔎 WIJ ZOEKEN JOU ALS JIJ: ✅ 20 tot 25 uur per maand beschikbaar bent. ✅ Kennis hebt van copywriting, marketing of communicatie. ✅ Empatisch leiding kan geven. ✅ Een connectie hebt met de ziekte van Lyme. 🙋 ERVARING LIDEWIJ BOEKEN: ❓ Waarom ben jij bestuurslid geworden? 💬  “Omdat ik het fijn en belangrijk vind om de ervaringen die ik heb opgedaan in te zetten om anderen te helpen en zo hopelijk situaties te kunnen verbeteren. Ik vond het ook belangrijk om mee te beslissen welke koers de Lymevereniging opgaat en dat de vereniging transparanter werd naar haar leden toe.” ❓ Waarom ben jij je als bestuurslid gaan focussen op webbeheer? 💬 “Een goedwerkende, overzichtelijke en toegankelijke website en nieuwsbrief is enorm belangrijk. Dit draagt namelijk bij aan het bereik, maar ook de positie van de vereniging. Wat mij betreft onmisbaar als je als serieuze partij gezien wil worden als patiëntenvereniging. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje heb bij kunnen dragen op deze gebieden, en we mooie resultaten behalen. Er is nog een hoop werk te verrichtten, maar je staat nooit alleen. Een team van deskundige en gemotiveerde vrijwilligers staat klaar om je hierbij te helpen” ❓ Moet iemand al alles weten om bestuurslid te worden? 💬 “Zeker niet, ook ik ben ooit ergens begonnen, en stap voor stap leer je steeds meer. Ik zet mij tot mei 2024 dan ook graag in om bestuursleden die mij zullen vervangen in te werken en begeleiden. Ook andere bestuursleden kunnen je hierbij helpen. Via Fonds PGO kun je gratis cursussen volgen en je zult leiding geven aan een team van deskundige en gemotiveerde vrijwilligers. Kennis van de ziekte van Lyme, copywriting, marketing en/of communicatie is echter wel belangrijk bij deze functie, maar ook voor de laatste twee kan je extra kennis opdoen via cursussen.” 💚 Wil jij een kans wagen en je aanbieden als bestuurslid webbeheer? Stuur ons dan zeker een berichtje en dan gaan we snel in gesprek! Aanmelden is geheel vrijblijvend.

Deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV
Rotterdam, Echt-Susteren, Maashorst, Tilburg, Amsterdam, Arnhem, Assen, Leeuwarden, Groningen, Eindhoven, Zwolle, Utrecht

Deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV

Maandelijks · 2 tot 20 uur
Lymevereniging

GEZOCHT: deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV 📣 WAAROM DE CLIËNTENRAAD? De werkgroep uitkeringen vroeg zich af “Op weke manieren kunnen we nog meer en breder opkomen voor de belangen van lymepatiënten?”. Daaruit kwam het idee om in alle cliëntenraden van het UWV (elf verspreid over het land) een lymepatiënt te hebben zitten die ons vertegenwoordigd en op kan komen voor de belangen van lymepatiënten. De cliëntenraad denkt gevraagd en ongevraagd mee met UWV en geeft advies. Door samen met anderen te strijden voor een beter beleid van het UWV, kan je af en toe iets inbrengen waar tienduizenden mensen iets aan hebben in de toekomst. Afgelopen twee jaar hebben we veel werving gedaan om dit project op te zetten, maar er is nog geen succes door gebrek aan aanmeldingen. Help jij ons met echt invloed uitvoeren binnen het UWV? Meer informatie over de cliëntenraad kan je hier vinden: [website verborgen] [website verborgen] Clientenparticipatie-[telefoonnummer verborgen](1).pdf 💪 WAT GA JE DOEN: Namens jezelf en de vereniging deelnemen aan de vergaderingen van de cliëntenraad van het UWV. Hierbij maak je de ervaringen van jou zelf en andere lymepatiënten rondom beleid kenbaar, zodat er ook oplossingen kunnen komen. Ook vergader je over de ervaringen die anderen hebben rondom het UWV. Vergaderen met Lymevereniging over actiepunten en samen met de werkgroep uitkeringen kijken naar welke actiepunten belangrijk zijn. Gevraagd en ongevraagd advies geven aan het UWV en meedenken over hoe zij hun service kunnen verbeteren. 🙋 WIE KAN DEELNEMEN? Iedereen die: Bezig is met de UWV aanvraag- of bezwaarprocedure Een UWV uitkering heeft. Een UWV voorziening heeft. Staat ingeschreven als werkzoekende bij het UWV. 💚 WIJ ZOEKEN JOU ALS: Lyme hebt en met het UWV te maken hebt, maar deze ervaringen wel al enigszins verwerkt hebt zodat er een constructief gesprek kan plaatsvinden. De belangen van lymepatiënten kunt aankaarten, maar ook naar de belangen van anderen in de cliëntenraad kan kijken. In staat bent om documenten te lezen, begrijpen en toetsen. Bereid bent om scholing te volgen. In staat bent om naar bijeenkomsten te reizen (vervoer kan door het UWV geregeld worden). Vaak in je eigen regio, maar af en toe op een centraal punt in het land 2 dagen per week beschikbaar bent 💬 ERVARING VRIJWILLIGERS: “Ik kan op de bank zitten mokken over dat stomme UWV, of ik kan me inzetten zodat andere mensen niet tegen dezelfde dingen aanlopen.” “In veel gevallen doet het UWV ook echt iets met onze inbreng. Je maakt dus echt een verschil, van binnenuit!” 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je een positieve impact maakt. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Je bouwt een netwerk en veel kennis op. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding en onkostenvergoeding vanuit het UWV die niet in mindering gebracht wordt met je uitkering. 5️⃣ De ervaring die je in de werkgroep uitkeringen opdoet, staat mooi op je CV. 6️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❔ INTERESSE EN VRAGEN Heb je interesse in of vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [e-mailadres verborgen]

Coachende vrijwilliger anderstaligen
Eindhoven, Tilburg

Coachende vrijwilliger anderstaligen

Wekelijks · 3 tot 3 uur
Werkvloertaal BV

Wanneer je bij ons binnenloopt ervaar je meteen een warme sfeer. Als vrijwilliger bij Werkvloertaal oefen je, in de les, met nieuwkomers de Nederlandse taal. Daardoor ontmoet je mensen uit allerlei culturen en dat verrijkt je leven. In de Z-route leren de cursisten de Nederlandse taal door veel praktisch te oefenen. Er wordt op een heel creatieve manier les gegeven. In deze groepen is het vooral belangrijk dat de mensen op hun eigen tempo de Nederlandse taal kunnen leren. Jouw extra aandacht is daarbij heel fijn. Cursisten in de B1 route hebben vaak al een heel studie- en/of werkverleden in het land van herkomst. Ze zijn redelijk zelfstandig en gaan snel door de stof. Toch zijn er veel momenten waarop je kunt helpen. O.a. bij de spreekopdrachten en bij de opdrachten die de cursisten individueel en in kleine groepjes moeten uitvoeren. Na de intake draai je een proefles mee, waarna jijzelf en de docent kijken of je doorgaat. We vinden het fijn als je eens per week kunt helpen, maar anders is natuurlijk bespreekbaar. Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Belangrijk is dat je coachend kunt helpen, geduldig bent en dat je de aanwijzingen van de docent wilt volgen. Deze bepaalt de lesmethode. Uiteraard spreek je prima Nederlands. We vragen • een actieve houding en inzet • geduld en aandacht voor de cursisten * bereid zijn de aanwijzingen van de docent te volgen We bieden • eenmaal per jaar een gezamenlijke Werkvloertaal bijeenkomst. • een zinvolle taak waarbij je voor de cursisten echt het verschil kunt maken. * een superleuke klus bij een hele fijne organisatie * veel waardering Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio
Rotterdam, Delft, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Zwijndrecht, Smallingerland, Heerenveen, Enschede, Assen, Emmen, Dronten, Lelystad, Deventer, Stein, Borsele, Roermond, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Almere, Utrecht, Amsterdam, 's-Hertogenbosch, Venlo, Weert, Overbetuwe, Tilburg, Eindhoven

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire  Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel.   Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, ook in jouw regio. Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Meld je dan aan via deze site en wij nemen contact met je op.

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!