csrf
PSVvoorelkaar logo
PSVvoorelkaar

Wil jij in het water spelen met Nico?

• Samen het water in en spetteren maar • Vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • actieve vrijwilliger met humor, inlevingsvermogen en enige affiniteit met mensen met een ernstige verstandelijke beperking Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Nico naar het zwembad aan de Platanenlaan 28 wil gaan om samen gezellig te zwemmen! Je gaat vanuit het woonhuis (dit ligt op loopafstand van het zwembad) met Nico in de rolstoel naar het zwembad. Nico wil graag zwemmen op vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur. De leiding van het woonhuis kan mee om Nico om te kleden, mocht je dit zelf willen of kunnen zou dit een pré zijn, tel er dan nog wel zo’n anderhalf uur in totaal bij op. Nico vindt het heel fijn als je met hem mee het water in gaat. Nico vindt het leuk om te spelen in het water. Dus het is belangrijk dat je het niet erg vindt om met natte haren naar huis te gaan! Voor jou als vrijwilliger zijn er aparte kleedhokjes in de kleedruimte aanwezig. Nico is een 37-jarige man met een ernstig verstandelijke beperking. Er is sprake van een tetraplegie (verlamming van de ledematen) waardoor Nico niet zelfstandig kan lopen. Met een Kevo en lichte ondersteuning van begeleider kan Nico kleine stukken lopen. Nico heeft epilepsie, welke goed onder controle is. Hij heeft af en toe nauwelijks waarneembare absences. Hij wordt gelukkig van begeleiding die hem begrijpt en hem op de juiste manier begeleidt. Hij houdt van een grapje en een stoeipartij. Nico vindt het erg belangrijk om begrepen te worden als hij iets duidelijk wil maken. Hij heeft bepaalde gespreksonderwerpen die belangrijk voor hem zijn. Vaak zijn dat dingen die hij meegemaakt heeft of iets wat je samen meegemaakt hebt. We zoeken een actieve vrijwilliger met humor, inlevingsvermogen en enige affiniteit met mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Wil jij met Nico zwemmen? Mocht wekelijks te veel voor je zijn en je wil een andere frequentie aan houden? Ook dit is mogelijk! Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen onder het genot van een kopje koffie een keer vrijblijvend kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Lees meer

structureel

Veldhoven

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

• Samen het water in en spetteren maar
• Vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid
• actieve vrijwilliger met humor, inlevingsvermogen en enige affiniteit met mensen met een ernstige verstandelijke beperking

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Nico naar het zwembad aan de Platanenlaan 28 wil gaan om samen gezellig te zwemmen!

Je gaat vanuit het woonhuis (dit ligt op loopafstand van het zwembad) met Nico in de rolstoel naar het zwembad. Nico wil graag zwemmen op vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur. De leiding van het woonhuis kan mee om Nico om te kleden, mocht je dit zelf willen of kunnen zou dit een pré zijn, tel er dan nog wel zo’n anderhalf uur in totaal bij op. Nico vindt het heel fijn als je met hem mee het water in gaat. Nico vindt het leuk om te spelen in het water. Dus het is belangrijk dat je het niet erg vindt om met natte haren naar huis te gaan!

Voor jou als vrijwilliger zijn er aparte kleedhokjes in de kleedruimte aanwezig.

Nico is een 37-jarige man met een ernstig verstandelijke beperking. Er is sprake van een tetraplegie (verlamming van de ledematen) waardoor Nico niet zelfstandig kan lopen. Met een Kevo en lichte ondersteuning van begeleider kan Nico kleine stukken lopen. Nico heeft epilepsie, welke goed onder controle is. Hij heeft af en toe nauwelijks waarneembare absences.
Hij wordt gelukkig van begeleiding die hem begrijpt en hem op de juiste manier begeleidt. Hij houdt van een grapje en een stoeipartij.
Nico vindt het erg belangrijk om begrepen te worden als hij iets duidelijk wil maken. Hij heeft bepaalde gespreksonderwerpen die belangrijk voor hem zijn. Vaak zijn dat dingen die hij meegemaakt heeft of iets wat je samen meegemaakt hebt.

We zoeken een actieve vrijwilliger met humor, inlevingsvermogen en enige affiniteit met mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Wil jij met Nico zwemmen? Mocht wekelijks te veel voor je zijn en je wil een andere frequentie aan houden? Ook dit is mogelijk!

Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen onder het genot van een kopje koffie een keer vrijblijvend kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Veldhoven

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Severinus

Veldhoven

Kun je zingen? Zing dan mee!

Severinus

• Samen zingen in een koor • Maandag tussen 19.00 en 20.45 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een muzikale, geduldige en gezellige vrijwilliger Het koor van Severinus - Severinoos - is op zoek naar vrijwilligers om de koorleider te ondersteunen. Binnen Severinus wordt er in groepsverband gezongen. Dit is om de week op de maandagavond tussen 19.00 en 20.45 uur. Het zeer enthousiaste team van ervaren vrijwilligers is op zoek naar iemand die samen met hen koor in goede banen leidt. Zie jij het als een uitdaging om met het koor aan de slag te gaan? Schroom dan niet en laat van je horen! Groet, Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Schenk jij de drankjes in?

Severinus

• Samen drankjes inschenken en af en toe gezellig een dansje meedoen of een liedje meezingen • Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een enthousiaste vrijwilliger Wekelijks is er op de donderdagavond een Soos voor onze cliënten in de wijk Berkt in Veldhoven. De ene week is dit een ontmoetingsavond en de andere week is er een Discoavond. Voor deze gezellige avonden zijn wij op zoek naar barmedewerkers. Ben jij in de gelegenheid om onze cliënten te voorzien van drankjes en snacks? De avonden zijn van 19.00-21.00 uur. Er wordt gewerkt met een rooster. Je wordt op basis van jouw aangegeven beschikbaarheid ingepland en draait de avonden samen met een collega vrijwilliger. Schenk jij de drankjes in?

Structureel
Veldhoven

Ga je met de kindjes mee zwemmen?

Severinus

- Zwemmen met de kindjes van het kinderdagcentrum - Maandag en dinsdag van 12.45 tot 14.15, frequentie stemmen we af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid - enige ervaring met kinderen die een beperking hebben is wenselijk Met de kinderen van het kinderdagcentrum gaan we op maandag en dinsdag een uurtje zwemmen. Dit biedt de kinderen erg veel plezier en ontspanning! Het vergt echter van de begeleidsters veel werk wat betreft het omkleden en mee in het water gaan. Het zou heel fijn zijn als een vrijwilliger hierbij kan ondersteunen! Ga je mee met de kindjes het water in? We gaan elke maandag- en dinsdagmiddag zwemmen tussen 12.45 en 14.15 uur (inclusief omkleden) met uitzondering van de schoolvakanties. Er is een aparte kleedruimte aanwezig om jezelf om te kleden. Voor meer informatie neem contact op met Miriam, coördinator Vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Kom jij gezellig met ons dansen?

Severinus

• Samen dansen op leuke muziek! • Dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een ritmische en enthousiaste vrijwilliger, anderstaligen zijn ook van harte welkom! Binnen Severinus wordt er in de wijk Berkt in Veldhoven door cliënten wekelijks in groepsverband gedanst. Denk daarbij aan het dansen in kringvorm of met een partner. Simpele en terugkerende passen op leuke en gezellige muziek waarbij door menigeen een deuntje wordt meegezongen! Dit vindt elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur plaats. Voor het gezelschapsdansen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de cliënten samen met de andere enthousiaste en ervaren vrijwilligers kunnen begeleiden tijdens het dansen. Ook zoeken we iemand die de groep om de week wil leiden en nieuwe elementen, muziek en dansen kan inbrengen. Mocht je de Nederlandse taal niet (goed) beheersen dan is dat geen probleem. Wil je een keer meedansen? Laat dit vooral weten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus, 06-27164285 of via de mail: vrijwilligers@severinus.nl

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Techneut voor achter de schermen gezocht!

Severinus

• Het technisch verzorgen van de Severinus Live televisie uitzendingen • 1e en 3e dinsdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • Gewenst: PC ervaring, interesse in techniek en enige affiniteit met de doelgroep Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor Severinus Live. Iedere eerste en derde dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de studio van Severinus Live, Platanenlaan 28, Veldhoven, wordt er door een medewerker, vrijwilliger en cliënten een live televisie programma gemaakt. Het zeer enthousiaste en ervaren team is op zoek naar vrijwilligers die hen kunnen helpen met het technisch verzorgen van de Severinus Live televisie uitzendingen die 2 x per maand worden uitgezonden via een livestream. De vrijwilligers beheren de techniek die nodig is t.b.v. de televisie uitzending, denk hierbij aan het schakelen tussen de presentator, film, muziek en gasten. Er wordt gewerkt met het streamingsprogramma OBS Studio. We vragen van onze vrijwilligers PC ervaring, interesse in techniek en het format van het programma (verzoekplaatjes draaien, praatjes maken) en we vinden het fijn als je pro-actief bent en enige affiniteit met de doelgroep hebt. Wij vinden het ook leuk als je eigen ideeën voor de uitzending hebt! Kom jij met en voor onze cliënten live televisie uitzendingen maken? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Heb jij oog voor digitale techniek?

Severinus

• Het begeleiden van de cliënten in filmen, fotograferen, vlogs, een podcast maken en evt. werken met andere digitale technieken • Donderdag van 12.30 tot 16.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • Gewenst: PC ervaring, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de multimediagroep. Iedere donderdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur (inclusief lunch) wordt er op de werkplek aan Ark 28, Veldhoven, door medewerkers en cliënten gewerkt met camera’s en digitale technieken om foto’s, video’s, vlogs en een podcast te maken. Het zeer enthousiaste en ervaren team is op zoek naar een vrijwilliger die hen kan helpen met het begeleiden van de cliënten in filmen, fotograferen, vlogs, een podcast maken en evt. werken met andere digitale technieken. We vragen van onze vrijwilligers affiniteit met computers en software, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep. Wij vinden het ook leuk als je eigen ideeën aandraagt! Kom jij met en voor onze cliënten multimedia maken? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Wil jij een wandeling maken met Punky?

Severinus

- Gezellig samen wandelen, kleuren of iets drinken - De frequentie stemmen we af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid - een vrolijke en liefst muzikale vrijwilliger die speciaal voor Punky komt Wil jij een wandeling met de rolstoel maken en samen wat drinken met Punky? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Punky een wandeling met de rolstoel wil maken, wat wil gaan drinken, samen kleuren ofwel haar een gezellig uurtje kan bezorgen! Het zou fijn zijn als dit wekelijks kan maar natuurlijk zijn andere opties ook bespreekbaar. Punky is een 47 jarige dame. Ze is op Curaçao geboren en als klein meisje naar Nederland verhuisd. Sinds haar 17e woont ze bij Severinus. In de loop der jaren zijn er steeds meer familieleden ontvallen. Punky geniet enorm van 1 op 1 momenten zoals samen muziek maken, een kopje chocomel drinken of samen grapjes maken. Ze geniet ook van feestjes zoals carnaval en het buurtfeest. Ze kan niet praten, heeft een ontwikkelingsniveau tussen de 1 a 2 jaar en begrijpt korte zinnen. Ze kan in huis kleine stukjes zelf lopen, buitenshuis maakt ze gebruik van een rolstoel. We zoeken een vrijwilliger die vrolijk is en van gezelligheid houdt. Die de speciaal voor Punky wil komen en de tijd wil nemen om haar te leren kennen. Als je haar beter leert kennen weet je wat ze bedoelt, ondanks dat ze niet kan praten. Wanneer je voor Punky komt, komt je ook voor “Apie”, dit is haar speelgoedaap die de hele dag overal mee naar toe gaat. Muzikaal zijn is een pre, maar gaan must. Wil jij de vrijwilliger worden die speciaal voor Punky komt en haar weer laat stralen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Word jij onze toetsenist in de band Confetti?

Severinus

- Keyboardtoetsenist gevraagd - Maandelijks optreden bij Severinus in het restaurant - Ruime ervaring heeft met het spelen op het keyboard en enige affiniteit met de doelgroep Confetti is een muziekband vóór en met cliënten van Severinus en heeft als doel de cliënt op actieve wijze bij muziek te betrekken. De band speelt een afwisselend repertoire en geeft cliënten, bij gelegenheid, de mogelijkheid om mee te zingen of te drummen. Het repertoire is breed en heeft liedjes in zich van Nederlandstalig tot pop en rock. Het nodigt mensen uit om te dansen, zingen of mee te klappen. Er wordt tijdens optredens aandacht besteed aan interactie met het publiek en als de mogelijkheid er is worden verzoeknummers gespeeld. Band Confetti is toegankelijk voor iedere cliënt van Severinus. De enthousiaste en ervaren band is op zoek naar een toetsenist voor het keyboard. De band bestaat uit 4 leden (2 medewerkers van Severinus en 2 vrijwilligers), ze spelen drum en gitaar en ze zingen. Ze hebben een eigen keyboard (Yamaha). Ze repeteren om de week op maandagavond van ongeveer 19.00 tot 22.00. 1 x per maand treden ze op van 10.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur bij Severinus. Deze dag ben je van 09.00 tot 17.00 bezig, inclusief op- en afbouw. De ene keer treden ze op bij de locactie op het Akkereind en de andere keer bij de locatie op de Berkt. Voor de lunch tijdens de optredens wordt gezorgd. Incidenteel zijn er buiten Severinus ook optredens. Tijdens schoolvakanties, op feestdagen en in de maanden juli en augustus speelt de band niet. Wij vragen van onze vrijwilliger dat hij of zij ruime ervaring heeft met het spelen op het keyboard en enige affiniteit met de doelgroep. Kom jij voor onze cliënten optreden en ze een gezellige ochtend of middag bezorgen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Kom jij samen muziek maken met Annemiek?

Severinus

• Samen muziek maken, wandelen, koffiedrinken • Woensdagmiddag vanaf 13.30 uur • We zoeken een muzikale, geduldige en gezellige vrijwilliger Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Annemiek muziek wil maken, een wandeling met de rolstoel wil maken, wat wil gaan drinken ofwel haar een gezellig uurtje kan bezorgen! Op een woensdagmiddag vanaf 13.30 uur zou Annemiek het beste uitkomen. Hoe vaak je dit wil doen stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Annemiek is een 69 jarige dame. Het is een hele lieve vrouw, ze is erg sociaal en wil met iedereen graag een praatje maken. Ze vindt het wel fijn als er iemand speciaal voor haar komt, die aandacht kan ze opeisen. Ze kan in huis kleine stukjes zelf lopen, buitenshuis maakt ze gebruik van een rolstoel. Ze heeft epilepsie maar is al 20 jaar aanvalsvrij. Je krijgt van de leiding duidelijke instructies mocht je met Annemiek naar buiten gaan. En als je alleen in het woonhuis wil blijven met Annemiek is dit natuurlijk ook helemaal prima! We zoeken een vrijwilliger die muzikaal is en van gezelligheid houdt. Die de speciaal voor Annemiek wil komen, geduldig en liefdevol met haar om wil gaan. Wil jij de vrijwilliger worden die speciaal voor Annemiek komt en haar laat stralen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Kom je met ons sjoelen?

Severinus

• Het tellen van de punten en een gezellig praatje maken • Woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een enthousiaste vrijwilliger Iedere woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in Café-Restaurant Berksveld, Wilgeman 1 in Veldhoven en bij High Chaparral, Blaarthemseweg 60 in Veldhoven, wordt er door een aantal cliënten van Severinus gesjoeld. Het zeer enthousiaste en ervaren team aan vrijwilligers is op zoek naar iemand die hen kan helpen om het sjoelen in goede banen te leiden. Je helpt bij het klaarzetten van de sjoelspullen, telt de punten op, maakt een praatje en schenkt een kopje koffie/thee in. Kom je ook sjoelen met ons? Er wordt wekelijks gesjoeld maar de frequentie is samen af te stemmen aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Laat weten of je dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Help jij mee in de bibliotheek van Severinus?

Severinus

• Helpen met het uitzoeken van boeken en/of speelgoed en registratie hiervan • Meerdere keren per week geopend, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • we vragen enige affiniteit met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die graag mee wil helpen bij de assistentie en registratie bij in- en uitleen van boeken, dvd’s, cd’s en speelgoed in onze eigen bibliotheek in het gebouw aan de Wilgeman 1 te Veldhoven. Wekelijks komen cliënten hier om materiaal uit te zoeken. Ze maken ook altijd een gezellig praatje met een kopje koffie of thee erbij! De openingstijden van onze bibliotheek zijn dinsdag van 14.30 uur tot 16.30 uur, woensdag 14.30 uur tot 16.30 uur (ook voorlezen) en vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur (ook voorlezen). Er wordt gewerkt met een rooster dus de frequentie van het vrijwilligerswerk stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Kom jij met onze cliënten in het café darten?

Severinus

• Samen darten in de kroeg • Woensdag van 19.00 tot 20.15, frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een vrijwilliger die ervaring heeft met darten, de puntentelling en enige affiniteit met de doelgroep Iedere woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur in Café ’t Stuupke, Blaarthemseweg, Veldhoven, wordt er door een gezellige en fanatieke groep cliënten van Severinus gedart. Het zeer enthousiaste en ervaren team aan vrijwilligers is opzoek naar een vrijwilliger die hen kan helpen om het darten wekelijks in goede banen te leiden. Er wordt tijdens het dartseizoen (september tot en met mei) in verschillende vormen competitie gespeeld en aan het einde wordt deze feestelijk afgesloten. Je helpt tijdens de dartavonden met de puntentelling, geeft waar nodig tips, maakt een gezellig praatje, zorgt voor de praktische gang van zaken en het behoudt van een leuke sfeer. Voor een drankje wordt gezorgd. De dartclub heeft zelfs een eigen dartshirt dat iedereen trouw draagt. Kom jij met onze cliënten darten? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen vrijblijvend een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator Vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

SPOED! Tijdelijk pc talent gezocht...

Severinus

• Samen met verschillende digitale technieken iets moois maken • Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur • We zoeken een vrijwilliger die enige affiniteit heeft met computers en software, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep Per direct zijn wij tijdelijk, voor ongeveer 10 weken, op zoek naar een vrijwilliger voor de multimediagroep. Iedere donderdag van 13.30 tot 16.00 wordt er op de werkplek aan Ark 28, Veldhoven, door medewerkers en cliënten gewerkt met camera’s en digitale technieken om foto’s, video’s, vlogs en een podcast te maken. Het zeer enthousiaste en ervaren team is op zoek naar een tijdelijke vrijwilliger die een rolstoelgebonden cliënt kan helpen met het begeleiden in filmen, fotograferen, vlogs, een podcast maken en evt. werken met andere digitale technieken. De vaste vrijwilliger van deze cliënt is tijdelijk afwezig en omdat deze cliënt 1 op 1 begeleiding nodig heeft, de rest van de groep zit namelijk boven in het gebouw en deze etage is door deze cliënt niet bereikbaar, zoeken we tijdelijk een vrijwilliger hiervoor. We vragen van onze vrijwilligers affiniteit met computers en software, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep. Wij vinden het ook leuk als je eigen ideeën aandraagt! Kom jij met en voor onze cliënt multimedia maken? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Maak een fietstocht met PSV fan Jaimy!

Severinus

• Samen fietsen op de rolstoelfiets! • Dagen en frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ook enige affiniteit heeft met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Jamy op de rolstoelfiets een fietstocht wil maken. Jamy is een 40 jarige man, groot fan van PSV en hij heeft veel humor. In zijn vrije tijd gamet hij, gaat naar wedstrijden van PSV en is hij regelmatig te vinden in de fitnessruimte, het zwembad en op de boerderij. Jamy is rolstoel afhankelijk, sondevoeding afhankelijk en hij communiceert met behulp van zijn spraakcomputer. Hij heeft een klein sociaal netwerk. Jamy zou graag een fietstocht willen maken op maandag tussen 11.30 en 13.00 uur of op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur of op woensdag tussen 11.00 en 12.30 uur of in de avond of in het weekend overdag. De dagen en frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Er is 1 belangrijk aspect om rekening mee te houden: als PSV moet voetballen kan hij helaas niet, dan is hij in het stadion of voor de tv te vinden! We zoeken een vrijwilliger die zelfstandig de sleutel bij de receptie op kan halen om daarna in het restaurant de fiets op te pikken. Zodra de vrijwilliger Jamy ophaalt helpt de begeleider van het woonhuis mee om Jamy op de rolstoelfiets te zetten. Tijdens het fietsen is er weinig ruimte voor contact aangezien Jamy in zijn rolstoel ver voor de vrijwilliger zit. Jamy kan zonder spraakcomputer communiceren door te wijzen en te knikken. Met betrekking tot zijn sondevoeding, daar hoeft de vrijwilliger geen kennis van te hebben, de begeleider van het woonhuis zorgt ervoor dat de voeding in de tijd dat hij gaat fietsen goed doorloopt. Het gaat er met name om dat de vrijwilliger er plezier in heeft om met Jamy te fietsen. Wil jij een keer met Jamy op pad? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Maak een uitstap met onze F1 fan Pascal!

Severinus

• Samen erop uit naar de kroeg of de kermis! • Dagen en frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een positieve vrijwilliger met een vlotte babbel, humor en die ook enige affiniteit heeft met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Pascal een praatje wil maken en/of een activiteit wil ondernemen. Hij gaat graag naar de kroeg, naar de kermis of naar de stad. Pascal is een enorme Formule 1 fan en ook het Eurovisie Songfestival vindt hij geweldig! Ook van het spelen van een gezelschapsspel met een glas cola erbij en gezellig kletsen over vanalles en nog wat, over wat er bijvoorbeeld in het nieuws is of over politiek, kan Pascal erg genieten. Pascal is slechtziend (maatschappelijk blind) en slecht ter been. Wanneer hij een grotere uitstap maakt is hij afhankelijk van een rolstoel en/of rollator. Hij kan zich verder wel prima verzorgen en verstaanbaar maken. We zoeken een vrijwilliger met een vlotte babbel, humor, een positieve instelling en enige affiniteit met de doelgroep. Wil jij een keer met Pascal op stap? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Neem jij een duik in het water met Myriam?

Severinus

• Samen op dinsdag- of donderdagmiddag naar het zwembad en daar heerlijk samen zwemmen • Liefst wekelijks maar we stemmen het natuurlijk samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een actieve vrijwilliger die samen met Myriam het water in wil gaan. Enige affiniteit met de doelgroep is gewenst Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Myriam naar het zwembad aan de Platanenlaan 28 wil gaan om samen gezellig te zwemmen! Je gaat vanuit het woonhuis met Myriam achter de rollator of in de rolstoel naar het zwembad. Myriam wil graag zwemmen op dinsdagmiddag van 14.15 tot 15.00 uur of op donderdagmiddag van 14.30 tot 15.00 uur. Tel hier nog wel een anderhalf uur bij op i.v.m. de reistijd en het omkleden bij het zwembad. Myriam vindt het heel fijn als je met haar mee het water in gaat. Myriam heeft hulp nodig bij het omkleden. Voor jou als vrijwilliger zijn er aparte kleedhokjes in de kleedruimte aanwezig. Myriam is een vrouw van 67 Jaar en ze heeft een matig tot ernstig verstandelijk handicap. Ze gaat wekelijks naar de lunchclub, sporten, Cultureel Café, de kapper en de bibliotheek. Het is dus een actieve vrouw! Ze vindt het ook leuk om een gezellig praatje met je te maken. We zoeken een actieve vrijwilliger die samen met Myriam het water in wil gaan om samen te zwemmen en enige affiniteit met de doelgroep heeft. Wil jij met Myriam zwemmen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Eindhoven

Nagels lakken, winkelen, terrasje pakken?

Severinus

• Make-up, nagels lakken of een terrasje pakken samen • Frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • Vrouwelijke, rustige en betrouwbare vrijwilliger Ben jij de vrouwelijke vrijwilliger die het leuk vindt om samen met onze cliënte op pad te gaan of lekker te tutten met make-up of nagellak? Het liefst wekelijks maar we stemmen de frequentie samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Ze zoekt een vrijwilliger voor een van de volgende dagen/dagdelen, het mag wisselen: dinsdagavond, donderdagavond, vrijdagmiddag vanaf 15.00, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Onze cliënte is een lieve 39 jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking. Ze woont zelfstandig in Eindhoven met haar 3 katten waar ze dol op is. Ze is erg creatief, ze vindt het leuk om te tekenen, schilderen en ook is ze aan het oefenen om te leren naaien. Ze zou het leuk vinden om samen te make-uppen, nagels te lakken en om er samen erop uit te gaan (terrasje pakken of winkelen). Een keer samen koken en eten zou leuk zijn of bijvoorbeeld samen sporten, zwemmen of wandelen zou ook geweldig zijn. Dus je hoort het al: er zijn veel mogelijkheden! We zijn op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger, het liefst tussen de 20 en de 55 jaar. De vrijwilliger moet niet al te dominant aanwezig zijn en haar niet betuttelen. Verder is het fijn als ze betrouwbaar is, een luisterend oor kan bieden en haar afspraken goed nakomt. Wil jij een keer met haar wat ondernemen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Word voervrijwilliger bij de zorgboerderijen!

Severinus

• Voeren van de dieren, water bijvullen, eventueel eitjes rapen. • Een uurtje in de ochtend op zaterdag of zondag, frequentie afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een vrijwilliger met affiniteit met dieren die de voerschema’s aan kan houden Wij zijn op zoek naar een voervrijwilliger om op de zaterdag of zondag (1 of 2 keer per maand) een uurtje in de ochtend de dieren van de Zorgboerderij de Akkerhoeve, Blaarthemseweg 60 te Veldhoven of van de Zorgboerderij de Keldershoeve, Eegwortel 1-3 te Veldhoven, te voeren. De frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Vrijwilligers schrijven zich in op een planning via de groepsapp die we hebben voor de voervrijwilligers. Bij onze zorgboerderij lopen 2 pony's, 3 reetjes, een paar kippen, geiten, konijnen en cavia rond. In de weekenden en feestdagen zijn wij afhankelijk van vrijwilligers voor het voeren en het aanvullen van de drinkbakken. Hier ben je ongeveer een uur mee bezig. Mocht je dit aanspreken dan krijg je uitgebreide uitleg op de boerderij van een begeleider, dit kan doordeweeks plaatsvinden. Bij het starten als voervrijwilliger krijg je een sleutelbosje zodat je naar binnen kan bij de zorgboerderij. Bij vragen of problemen zijn begeleiders te bereiken op de nummers die in de app gebruikt worden. Het kan zijn dat er soms cliënten in de speeltuinen zijn omdat de omliggende woningen hier de sleutel van hebben. Verder zijn er geen cliënten aanwezig in de weekenden/feestdagen en wordt er geen begeleiding geboden. Kom jij af en toe op een zaterdag of zondag de dieren voeren? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen vrijblijvend een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator Vrijwilligers

Structureel
Veldhoven

Wil jij met Karin meidendingen doen?

Severinus

• Samen meidendingen doen, een spelletje spelen, fietsen of wandelen! • Dagen en frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een vrijwilliger die stevig in haar schoenen staat, de rust kan bewaren en die ook enige affiniteit heeft met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die 1 x in de maand, na 18.00 uur, samen met Karin een spelletje wil doen, samen fietsen, wandelen of lekker samen tutten! Karin kan erg genieten van een gezichtsmasker, een voetenbadje of nagels lakken. Karin is een 58-jarige vrouw met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Daarnaast is ze bekend met autistische kenmerken en complex gedrag. Ze functioneert op peuter-kleuterniveau. Karin kan veel dingen zelf maar is altijd afhankelijk van het toezicht van een volwassene. Haar dag wordt verduidelijkt door het gebruik van pictogrammen. Karin is veel te vinden op haar kamer, dit is haar veilige plek. Ze kan zelfstandig eten en drinken. Als Karin een situatie spannend vindt kan ze soms wat onvoorspelbaar reageren. Bij het wandelen/fietsen moet de vrijwilliger er alert op zijn dat Karin erg bang is voor alle honden. Bij de kennismaking met Karin en haar begeleiding zal uitgebreid besproken worden hoe dan te handelen. Wij zoeken een vrijwilliger die stevig in zijn/haar schoenen staat en die, in situaties als het even moeilijk wordt, de rust kan bewaren als Karin het spannend vindt. Dat de vrijwilliger kijkt naar wat Karin op dat moment wil of nodig heeft. Laat het vooral weten als jij de vrijwilliger bent voor Karin, dan gaan wij samen, onder het genot van een kopje koffie, vrijblijvend een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Met Annette fietsen of spelletje doen?

Severinus

• Samen wandelen, fietsen op de duofiets of een spelletje spelen • Frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een geduldige vrijwilliger die goed zijn of haar grenzen aan kan geven. Enige affiniteit met de doelgroep is gewenst. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Annette een stukje wil fietsen, een wandeling wil maken of een spelletje wil spelen, met andere woorden: we zoeken een vrijwilliger die haar een gezellig uurtje kan bezorgen! Een frequentie van 2 keer per maand een uurtje op zaterdag zou heel fijn zijn, dan heeft Annette op die dag wat afleiding. Maar we stemmen dit natuurlijk samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Annette is een vrolijke, enthousiaste vrouw van 32 jaar. Ze heeft een ontwikkelingsniveau van ongeveer 2 jaar, zij kan zich niet uiten in taal. Annette begrijpt wel veel taal en kan toch erg veel duidelijk maken in gebaren en met het tonen van foto’s. Ze houdt heel erg van gezelligheid en contact met mensen. Dingen die Annette leuk vindt om te doen is samen een stukje fietsen op de duo fiets, foto’s kijken, wandelen, muziek luisteren en boekje lezen, spelen met kaartjes of een spel als plaatjes matchen. We zoeken een geduldige vrijwilliger die goed zijn of haar grenzen aan kan geven en de leiding kan nemen. Enige affiniteit met een laag niveau doelgroep is gewenst. Ben jij de vrijwilliger die speciaal voor Annette komt en haar laat stralen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen, onder het genot van een kopje koffie, vrijblijvend een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Fietsen en een kopje koffie drinken met Kim?

Severinus

• Fietsen of een kopje koffie drinken met Kim • Frequentie is afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid • Vrijwilliger met een vlotte babbel, humor, positieve instelling en enige affiniteit met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Kim een stukje wil gaan fietsen, een kopje koffie wil gaan drinken of iets anders met haar wil ondernemen zoals naar de kermis of naar de sportdag gaan. Het zou fijn zijn als dit 1x per maand kan maar ook andere opties zijn bespreekbaar, het hoeft geen vast moment te zijn, het is afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid. Kim is een vrolijke, ondernemende dame van 41 jaar. Ze heeft verschillende hobby’s zoals sporten, zwemmen, wandelen met haar pop in de buggy, puzzelen, muziek luisteren en naar de soos gaan. Kim houdt van een positieve en nuchtere benadering met vooral ook wat humor! Ze heeft een ontwikkelingsniveau van rond de 3 jaar, begrijpt directe/concrete en korte taal. Ze kan zich goed verstaanbaar maken. Kim is graag in contact met anderen, ervaart plezier in het samen bezig zijn. We zoeken een nuchtere vrijwilliger met een luisterend oor, een vlotte babbel, humor, een positieve instelling en enige affiniteit met de doelgroep. Mocht je niet over alle kwaliteiten beschikken dan is dat geen probleem! Wil jij een keer met Kim op pad? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen, onder het genot van een kopje koffie, vrijblijvend een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Klussen, wandelen of fietsen met Johan?

Severinus

• Fietsen of wandelen met Johan • Vrijdagmiddag of in het weekend, frequentie aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • Rustige, vriendelijke vrijwilliger met een gezonde dosis humor en enige affiniteit met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Johan een stukje wil gaan fietsen of wandelen. Het liefst op vrijdagmiddag of in het weekend, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Johan is een vrolijke jonge man met een verstandelijke beperking en autisme. Hij heeft zijn structuur nodig om zich veilig te voelen, voorspelbaarheid, duidelijkheid en kaders zijn belangrijk. Hij heeft behoefte aan contact met anderen maar heeft ondersteuning nodig om dat goed te laten verlopen. Johan kan er erg van genieten om buiten te zijn, voornamelijk om te wandelen en te fietsen en aansluitend een terrasje te pakken. Hierbij kan hij zich goed ontspannen. Hij vindt het ook erg leuk om klusjes te doen, hij geniet dan van de complimentjes die hij krijgt. We zoeken een vrijwilliger die rustig en vriendelijk is en Johan op een open manier benadert met een gezonde dosis humor. Wil jij een keer met Johan op pad? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen, onder het genot van een kopje koffie, vrijblijvend een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Computeren, fietsen of schommelen met Vera

Severinus

• Computerhulp, wandelen, fietsen of lekker schommelen • Maandagmiddag of -avond, frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • Geduldige vrijwilliger die er speciaal voor Vera is en haar begrijpt Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Vera dingen op haar computer wil doen, een stukje wil gaan fietsen, wandelen, samen zingen of een andere activiteit wil ondernemen. De voorkeur gaat uit naar een maandagmiddag of -avond, de frequentie is afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid. Vera is een vriendelijke jonge dame met een matige verstandelijke beperking en autisme. Ze heeft haar dagelijkse structuur nodig om zich veilig te voelen en veranderingen in die structuur kunnen haar soms wat spanning opleveren. Vera kan zich verstaanbaar maken. Door spanning kan het zijn dat Vera wat moeilijker verstaanbaar is maar het is voor haar erg belangrijk dat je probeert te begrijpen en haar die bevestiging geeft. Vera vindt het leuk om iets samen te doen met iemand, zoals fietsen op de duofiets of beide op een eigen fiets. Ze houdt ook van zingen, muziek luisteren, schommelen en wandelen. Voorheen heeft ze een vrijwilliger gehad die haar hielp om dingen op de computer te doen, dit zou voor nu ook weer fijn zijn. We zoeken een vrijwilliger die geduldig is en Vera gehoord laat voelen, haar complimentjes geeft en haar laat voelen dat je er voor haar bent en begrijpt. Wil jij een keer met Vera op pad? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer vrijblijvend kennismaken onder het genot van een kopje koffie! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Wil jij een flink stuk fietsen met Emiel?

Severinus

• 20 kilometer fietsen met Emiel • Eens per maand op zondagochtend, andere frequentie is natuurlijk ook mogelijk, dan stemmen we dit af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een rustige vrijwilliger Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Emiel een flink stuk wil gaan fietsen, liefst 1 keer per maand op zondagochtend. Emiel is een jongen met een verstandelijke beperking. Hij heeft een driewieler zonder elektrische ondersteuning. Hij houdt er van om flink door te fietsen en kan prima een afstand van 15 a 20 km aan. We zoeken een sportieve en rustige vrijwilliger die enige affiniteit heeft met de doelgroep. Wil jij een keer met Emiel gaan fietsen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer vrijblijvend kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Wil jij met Mandy naar de Soos?

Severinus

- Samen met Mandy naar de Soos - Donderdagavond of zondagmiddag, frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid - Een rustige vrijwilliger die ook enige affiniteit heeft met de doelgroep Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Mandy naar de Soos kan gaan om daar samen een kopje koffie te drinken en naar de muziek te luisteren. De Soos is om de week op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en om de week op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Mandy is een vrouw van 36 jaar met een ernstige verstandelijke beperking. Mandy houdt erg van gezelligheid, feestjes, muziek en tv kijken. Mandy heeft een prikkelverwerkingsstoornis waardoor alle prikkels even hard bij haar binnenkomen. Mandy kan daardoor overprikkeld raken en druk gedrag vertonen. Mandy vindt 1 op 1 begeleiding heel leuk. Ze is een hele lieve meid en houdt ook erg van knuffelen, maar kent hierbij soms haar eigen kracht niet. We zoeken een rustige vrijwilliger die kan inschatten wanneer Mandy overprikkeld raakt. De vrijwilliger dient dan in staat te zijn om Mandy terug te brengen naar een rustiger situatie. Bij de kennismaking met Mandy en haar begeleiding zal uitgebreid besproken worden hoe dan te handelen. De eerste keer naar de Soos zal er ook een begeleider meegaan. Wil jij met Mandy naar de Soos? Mocht wekelijks te veel voor je zijn en je wil een andere frequentie aan houden? Ook dit is mogelijk! Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen vrijblijvend een keer kennismaken onder het genot van een kopje koffie! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel

Anderen bekeken ook

Veldhoven

Oppassen op de gezellige Sophie (7) VE84

MEE De Meent Groep

‘Sophie (7) is een vrolijke kletskous woonachtig in Veldhoven. Beide ouders van Sophie zijn slechthorend en Sophie niet. Dit maakt dat Sophie op een andere manier met haar ouders moet communiceren dan met andere mensen. Voor Sophie zou het erg fijn zijn als zij één keer in twee weken op een doordeweekse dag bij een gezin zou kunnen aansluiten waar ze op haar eigen manier kan communiceren. Sophie houdt van spelletjes doen op de IPad, maar ook van bordspelletjes als ganzenbord en mens erger je niet. Verder gaat Sophie graag zwemmen en speelt ze graag met leeftijdsgenoten. Sophie gaat ook erg graag naar school. Zou Sophie 1x in de twee weken bij jullie thuis kunnen aansluiten? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Kletsen of een boodschap met Danique (VE85)

MEE De Meent Groep

Danique (58) is een hartelijke, gezellige en directe vrouw uit Veldhoven. Zij woont hier samen met haar man. Danique heeft op jongere leeftijd last gekregen van Parkinson, dit zorgt erbij haar voor dat ze per dag hele verschillende lichamelijke klachten ervaart en haar stemming soms wisselt. Overdag is Danique veelal bezig met rommelen in huis en puzzelen, verder houdt Danique van kletsen, winkelen en een boodschap doen. Momenteel is de man van Danique nog werkzaam dus is ze veelal alleen. Ze zou dan ook graag iemand hebben die het leuk vindt om met haar er op uit te gaan; een keer samen winkelen, een terrasje pakken of een boodschap doen. Ben jij degene naar wie Danique opzoek is? Neem dan contact op met MEE’

Structureel
Veldhoven

Kom jij samen muziek maken met Annemiek?

Severinus

• Samen muziek maken, wandelen, koffiedrinken • Woensdagmiddag vanaf 13.30 uur • We zoeken een muzikale, geduldige en gezellige vrijwilliger Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Annemiek muziek wil maken, een wandeling met de rolstoel wil maken, wat wil gaan drinken ofwel haar een gezellig uurtje kan bezorgen! Op een woensdagmiddag vanaf 13.30 uur zou Annemiek het beste uitkomen. Hoe vaak je dit wil doen stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Annemiek is een 69 jarige dame. Het is een hele lieve vrouw, ze is erg sociaal en wil met iedereen graag een praatje maken. Ze vindt het wel fijn als er iemand speciaal voor haar komt, die aandacht kan ze opeisen. Ze kan in huis kleine stukjes zelf lopen, buitenshuis maakt ze gebruik van een rolstoel. Ze heeft epilepsie maar is al 20 jaar aanvalsvrij. Je krijgt van de leiding duidelijke instructies mocht je met Annemiek naar buiten gaan. En als je alleen in het woonhuis wil blijven met Annemiek is dit natuurlijk ook helemaal prima! We zoeken een vrijwilliger die muzikaal is en van gezelligheid houdt. Die de speciaal voor Annemiek wil komen, geduldig en liefdevol met haar om wil gaan. Wil jij de vrijwilliger worden die speciaal voor Annemiek komt en haar laat stralen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus.

Structureel
Veldhoven

Adviseur energie profiel

Veldhoven duurzaam

Door de snel stijgende energieprijzen zien we een toename in aanvragen van bewoners voor een energie profiel van hun huis om de goede keuzes te kunnen maken hoe hun huis te verduurzamen. We zoeken daarom vrijwilligers om hen daarbij te helpen: Als Adviseur Energie Profiel vind je het leuk om je kennis te delen met andere bewoners. Je leidraad is een Energie Profiel formulier dat je samen met bewoners invult tijdens een huisbezoek: hierin komen alle aspecten aan bod die een rol spelen bij het energie verbruik van de woning. Zo leren de bewoners hun huis beter kennen, welke maatregelen het meest zinvol zijn en waar ze op moeten letten bij het contact met installateurs. Je hebt affiniteit met techniek en je kunt gaandeweg en in je eigen tempo veel leren van de andere vrijwilligers in onze vereniging: samen verzamelen we namelijk kennis van alles wat met duurzaamheid in en rond de woning te maken heeft. Wij geven adviezen over Isolatie & ventilatie, zonnepanelen, warmtepompen, het inregelen van de CV installatie en energie opslag. De hoeveelheid tijd die je hieraan wilt besteden bepaal je zelf en ook de afspraken met bewoners plan je zelf.

Structureel
Veldhoven

Maatje voor de muzikale Floor (VE63)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Floor. Samen met mijn man en zoontje van 6 woon ik in Veldhoven. Ik ben een vrolijke en vriendelijke vrouw van 34 jaar en ik ben op zoek naar sociaal contact. Omdat ik wat moeilijker kan leren gaan dingen voor mij soms net wat langzamer als bij een ander. Ik ben ontzettend muzikaal. Ik hou van gitaar spelen en van zingen. Daarnaast vind ik het ook leuk te shoppen, ga ik 2 keer per week naar zumba en doe ik aan diamond painting. Ik werk nu in de horeca als serveerster. Dit doe ik 2 dagen in de week en vind ik erg leuk om te doen. Ik ben een écht gezelligheids-mens. Zoals je ziet heb ik een breed interesse gebied alleen mis ik soms sociaal contact. Het liefst zou ik met iemand in contact komen die ook een kindje heeft zodat ik daar ook eens over kan kletsen. Ik kan dit wel tegen mijn vriendinnen zeggen maar zij hebben zelf nog geen kinderen dus dit maakt het voor mij soms minder leuk. Zou jij het leuk vinden om in contact met mij te komen en vrijwilliger bij mij te willen worden? Om te starten zou ik maandelijks of eens in de twee weken af willen spreken. Mocht de klik zo goed zijn dan kan dit, in overleg, natuurlijk vaker. Zie ik je binnenkort? Neem snel contact op met MEE LiNCK.

Structureel
Veldhoven

Kun je zingen? Zing dan mee!

Severinus

• Samen zingen in een koor • Maandag tussen 19.00 en 20.45 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een muzikale, geduldige en gezellige vrijwilliger Het koor van Severinus - Severinoos - is op zoek naar vrijwilligers om de koorleider te ondersteunen. Binnen Severinus wordt er in groepsverband gezongen. Dit is om de week op de maandagavond tussen 19.00 en 20.45 uur. Het zeer enthousiaste team van ervaren vrijwilligers is op zoek naar iemand die samen met hen koor in goede banen leidt. Zie jij het als een uitdaging om met het koor aan de slag te gaan? Schroom dan niet en laat van je horen! Groet, Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Gastheer/gastvrouw somatiek Merefelt

Oktober

Ben jij in voor een dosis gezelligheid met onze bezoekers van de dagbehandeling somatiek op Merefelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! (22-02-ME) We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die zich in wil zetten voor onze bezoekers. Samen met hun speel je spelletje, drink je een kopje koffie of thee, doe je allerlei activiteiten en maak je gezellig een praatje. Op dinsdagmiddag wordt er ook gewandeld, hierbij moeten bezoekers in een rolstoel soms geduwd worden. Daarnaast zullen er af en toe ook wat huishoudelijke taken gedaan dienen te worden. Wat verwachten we van je? - Affiniteit met doelgroep somatiek - Gastvrij zijn - De Nederlandse taal spreken - Sociaal zijn - Initiatief nemen - Verantwoordelijksheidsgevoel Dag en tijd: Dinsdagmiddag van 14.00 - 16.15 uur (wandelen met rolstoel) Woensdagochtend van 09.30 - 13.00 uur (ondersteuning met maaltijden) Donderdagochtend van 09.30 - 13.00 uur Donderdagmiddag van 14.00 - 16.15 uur Vrijdagmiddag van 14.00 - 16.15 uur Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Veldhoven, Eersel

Merefelt Sense Garden creëert geluksmomenten

Oktober

Door levensechte beelden, herkenbare geluiden, bekende geuren en smaken en aanrakingen speelt Sense Garden in op de emoties van de bewoner. Denk aan foto’s uit de kindertijd, herkenbare muziek of bekende geuren, waardoor je even mee teruggenomen wordt naar vroeger. De Sense-Garden op Merefelt is de eerste in heel Nederland. Hoe mooi zou het zijn als we zo veel mogelijk bewoners een waardevol moment kunnen laten beleven? Wil jij een geluksmoment creëren? Ben jij iemand die geduldig is, goed kan luisteren en de mens achter de dementie wil leren kennen? Dan zijn we op zoek naar jou! Dag en Tijd: in overleg Wat vragen we aan jou als vrijwilliger? - Affiniteit met PG - Geduldig zijn - Goed luisterend oor hebben - De mens achter de dementie willen leren kennen Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! (vacaturenummer 24-03-ME)

Structureel