csrf
PSVvoorelkaar logo
PSVvoorelkaar

Chauffeur op flexibele momenten

Met je eigen auto één van onze senioren begeleiden en vervoeren naar een specialist in bv het ziekenhuis of andere locatie binnen Eindhoven. De afspraken met de specialist zijn altijd op doordeweekse dagen en tijdens kantooruren. Senioren van afdeling de Branding, locatie Eerdbrand, behoren tot de doelgroep Gerontopsychiatrie. Wij zijn al heel blij wanneer je 2 x per maand inzetbaar bent. Vanzelfsprekend krijg je een goede km-vergoeding. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact op!

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Eindhoven

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Met je eigen auto één van onze senioren begeleiden en vervoeren naar een specialist in bv het ziekenhuis of andere locatie binnen Eindhoven.
De afspraken met de specialist zijn altijd op doordeweekse dagen en tijdens kantooruren. Senioren van afdeling de Branding, locatie Eerdbrand, behoren tot de doelgroep Gerontopsychiatrie. Wij zijn al heel blij wanneer je 2 x per maand inzetbaar bent. Vanzelfsprekend krijg je een goede km-vergoeding. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact op!

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 4 uur

Locatie

Eindhoven

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Archipel Zorggroep

Eindhoven, Veldhoven

Vriendelijke gastvrouw/-heer op huiskamer

Archipel Zorggroep

Als gastvrouw/ -heer breng je samen met woonondersteuners en woonbegeleiders, sfeer en gezelligheid in de huiskamer van een verpleegafdeling. Afhankelijk van de tijden die je wil komen kun je helpen bij het koffie schenken en/ of ondersteunt voor, tijdens en na de warme maaltijd of broodmaaltijd. Je maakt een praatje met de bewoners, doet samen met hen een spelletje, een individuele activiteit of leest de krant voor. Deze ondersteuning kan plaatsvinden overdag of 's avonds. Kom jij het verschil maken?

Structureel
Veldhoven

Vrijwilliger woongroep Lindehof Oerle

Archipel Zorggroep

Op Lindehof, in Oerle, wonen sinds oktober 2018 zorgbehoevende ouderen met dementie op een prettige manier samen in een heel kleinschalige woongroep van Archipel. Het belangrijkste uitgangspunt in Lindehof is dat bewoners niet naast, maar met elkaar leven. Zij vormen samen met andere bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers, één huishouden, waarin plezierig wonen centraal staat. Op dit moment zijn we met name op zoek naar dorpsgenoten uit Oerle of Veldhoven, die zich graag op Lindehof vrijwillig willen inzetten. Dat kan als bezoekmaatje voor een individuele activiteit met één van onze 7 bewoners, om te gaan wandelen, duo-fietsen of om samen een boodschap te doen. Op donderdagmiddag of vrijdagmiddag. Of als gastvrouw- heer in de huiskamer in de avond, van 18.30-20.00 uur. Op de dag dat 't voor jou t beste uitkomt (muv woensdag). Je maakt het gezellig in de huiskamer, schenkt koffie en thee, maakt een praatje en doet evt. een spelletje of leest samen de krant. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Heidi, coördinator vrijwillige inzet voor Lindehof.

Structureel
Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Son en Breugel

Begeleiden van VR-Belevingen

Archipel Zorggroep

Gezocht: vrijwilligers VR-Beleving Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die op inspirerende en innovatieve wijze anderen kennis willen laten maken met dementie. Door middel van een Virtual Reality-Bril laat je een andere vrijwilliger, geïnteresseerd familielid of mantelzorger de belevingswereld van iemand met dementie ervaren. Na hun VR-beleving heb je een nagesprek. • Je wordt intern opgeleid (2 dagdelen), • bent bereidwillig om zelfstandig te werken en • bent minimaal 1 x per maand een dagdeel beschikbaar. Spreekt jou dit aan? Of ken je nog iemand uit jouw omgeving die dit heel erg leuk zou vinden en zich vrijwillig wil inzetten? Neem voor meer informatie contact op met een coördinator vrijwillige inzet van Archipel via ons telefooncentrum: stuur een bericht of bel mij, Heidi

Structureel
Eindhoven

Vrijwilliger bij Doe & Deel; Gespreksgroep

Archipel Zorggroep

Wekelijks samen met een beroepskracht op dinsdagochtend een gezellig samenzijn, met ouderen met geheugenproblemen in gesprek over diverse thema's. Perfect voor iemand die de taal nog beter wil leren en affiniteit heeft met ouderen. Het vrijwilligerswerk bij Archipel is goed geregeld. Vrijwilligers ontvangen een overeenkomst, kunnen een beroep doen op evt. reiskosten- en/ of onkostenvergoeding, zijn verzekerd, kunnen onbeperkt online scholingen doen bij Goodhabitz en er is een aantrekkelijke attentieregeling.

Structureel
Eindhoven

Vrijwilliger Beauty-ochtend

Archipel Zorggroep

Wekelijks op donderdag worden dames van de Passaat in de watten gelegd bij de beauty-ochtend. Lijkt t jou leuk om hand- , nagel- en gezichtsverzorging te doen bij ouderen die dit zelf niet meer zo goed kunnen? Samen met een beroepskracht neem je de tijd voor persoonlijke aandacht. Kom jij het verschil maken voor 2 uurtjes per week? Het vrijwilligerswerk bij Archipel is goed geregeld. Vrijwilligers ontvangen een overeenkomst, kunnen een beroep doen op evt. reiskosten- en/ of onkostenvergoeding, zijn verzekerd, kunnen onbeperkt online scholingen doen bij Goodhabitz en er is een aantrekkelijke attentieregeling.

Structureel
Eindhoven

Duofietsers gezocht

Archipel Zorggroep

Ga jij er graag samen op uit? Met onze elektrische duofiets ben je heerlijk actief buiten en maak je meteen een waardevol verschil in de dag van een oudere. Je zit naast elkaar, samen trap je en jij bent degene die stuurt. Heb je affiniteit met ouderen, ben je sportief, geduldig, sociaal en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zoeken we jou! Het vrijwilligerswerk bij Archipel is goed geregeld. Vrijwilligers ontvangen een overeenkomst, kunnen een beroep doen op evt. reiskosten- en/ of onkostenvergoeding, zijn verzekerd, kunnen onbeperkt online scholingen doen bij Goodhabitz en er is een aantrekkelijke attentieregeling.

Structureel
Eindhoven

Vrijwilliger 'Balansgroep'

Archipel Zorggroep

Op vrijdagochtend verzorgt Marianne, van Doe & Deel, een balansgroep voor ouderen met geheugenproblemen op locatie Passaat. Een beweegactiviteit in een rustig tempo voor minder mobiele ouderen. Kom jij het verschil maken en doe jij gezellig met ons mee? Het vrijwilligerswerk bij Archipel is goed geregeld. Vrijwilligers ontvangen een overeenkomst, kunnen een beroep doen op evt. reiskosten- en/ of onkostenvergoeding, zijn verzekerd, kunnen onbeperkt online scholingen doen bij Goodhabitz en er is een aantrekkelijke attentieregeling.

Structureel
Eindhoven

Smulbrigade gezocht

Archipel Zorggroep

Heb jij een passie voor koken en wil je samen met je vrienden of collega's een dag vol smaak en gezelligheid bezorgen aan onze cliënten? Bij Archipel geloven we dat het delen van een smaakvolle maaltijd een bijzondere manier is om verbinding te creëren. Wat houdt zo'n dag in? We nodigen jou en je enthousiaste groep uit om als vrijwilliger een middag lang de keuken in te duiken en heerlijke maaltijden te bereiden voor onze cliënten. Samen gaan we voor een culinair avontuur dat de zintuigen prikkelt! Vervolgens eten we deze maaltijd gezamenlijk op en is er alle ruimte voor een kletspraatje samen met onze clienten. Jouw rol: Als vrijwilliger draag je niet alleen bij aan het creëren van heerlijke gerechten, maar ook aan de warme sfeer van samenzijn. Je hulp en aandacht wordt door onze clienten enorm gewaardeerd.

Eenmalig
(kleine) groepen
Eindhoven

Fitness ondersteuner

Archipel Zorggroep

Houd je van sport en werk je graag met mensen? Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger om op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur een klein groepje te begeleiden tijdens het sporten in het fitnesscentrum. De jonge deelnemers wonen in Landrijt. Samen met een begeleider vanuit Doe & Deel zorg jij voor een leuke, sportieve middag voor deze groep. Wat bieden wij jou? Een fijne plek om het verschil te maken voor de deelnemers en jezelf. Een plek met diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en kennis te maken met diverse mensen. Er zijn ook mogelijkheden voor doorstroom naar opleiding werk of betaald werk. Wij bieden je een vergoeding reiskosten, attentieregeling, een WA- en ongevallenverzekering, een vrijwilligersovereenkomst en een aanbod van workshops en trainingen speciaal voor onze vrijwilligers. En dan nog wat ‘kleine lettertjes’ over onze aannameprocedure. We vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat we zeker weten dat jij als nieuwe vrijwilliger helemaal past in onze organisatie en bij onze visie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Hebben wij je interesse gewerkt? Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met: Jolanda Bekkers, coördinator vrijwillige inzet bereikbaar via: 06-82309643 of Mailen: jolanda.bekkers@archipelzorggroep.nl Ik hoop je snel te ontmoeten.

Structureel
Eindhoven

Rolstoel duw hulp voor in huis.

Archipel Zorggroep

Archipel Landrijt zoekt vrijwilligers die op vrijdag willen ondersteunen bij het intern cliëntenvervoer voor de afdeling Dagbesteding (Doe en Deel). Je haalt cliënten op volgens een schema om ze naar een Doe en Deel activiteiten te brengen en na de activiteit breng je ze weer terug. De tijden zijn van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Een dagdeel per week hulp is ook erg welkom. Het is nodig om een goede fysieke gesteldheid te hebben, aangezien je veel loopt en je rolstoelen duwt. Daarnaast is het fijn als je makkelijk contact maakt. Mocht je interesse hebben reageer dan! Jolanda Bekkers tel: 06-82309643 mail: jolanda.bekkers@archipelzorggroep.nl

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Gastvrouw/ -heer voor net dat beetje extra's

Archipel Zorggroep

Als gastvrouw/ -heer breng je samen met woonbegeleidster, sfeer en gezelligheid in de huiskamer van de revalidatie afdeling op Dommelhoef. Afhankelijk van de tijden die je wil komen kun je helpen bij het koffie schenken en/ of ondersteunt voor, tijdens en na het ontbijt en de warme maaltijd. Je maakt een praatje met de bewoners, doet samen met hen een spelletje, een individuele activiteit of leest de krant voor. Deze ondersteuning kan plaatsvinden tussen 9.00 uur en 14.00 uur. wil jij gewoon bijzonder maken?

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Eindhoven

Piet is op zoek naar contact (E507)

MEE De Meent Groep

Hoi! Mijn naam is Piet en ik ben 77 jaar. Ik ben een vriendelijke man met een passie voor leuke dingen verzamelen, zoals knuffels en mooie beeldjes. Ik heb autisme en het is niet altijd makkelijk voor mij om contact te maken, daarom ben ik op zoek naar een maatje. Om te kletsen, misschien soms hulp bij een klusje in de tuin of samen erop uit te trekken! Ik ben slecht ter been, maar met mijn scootmobiel kom ik overal. Lijkt het jou leuk om kennis te maken? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Lieve oppas gezocht voor Koen van 4 (E508)

MEE De Meent Groep

Hallo vrijwilligers, De ouders van Koen zijn op zoek naar een lieve, zorgzame oppashulp (v) voor Koen op vrijdagavond, zaterdag of zondag voor 2 uurtjes. Koen is een lief jongetje van 4 jaar oud met een autisme spectrum stoornis. Koen kan (nog) niet praten en vraagt veel aandacht en sturing. Hij is lief en sociaal in de omgang met andere mensen, lacht veel en is al met al een heel vrolijk kindje. Koen vindt het heerlijk om lekker buiten te spelen en klimt en klautert graag. Bij minder goed weer kan hij zich goed vermaken met een binnen activiteit zoals tekenfilms kijken. Koen heeft een tweelingzusje, maar Koen vraagt wel het meeste aandacht. Ouders zouden het daarom erg fijn vinden om in het weekend even wat meer tijd te besteden aan hun dochtertje. Wil jij je steentje aan dit gezin bijdragen en zou je het leuk vinden om in de weekenden 2 uurtjes met Koen te spelen? Dan horen wij graag van jou!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Mooi mens gezocht :-) E610

MEE De Meent Groep

Hi! Ik ben Suzan, 39 jaar jong en woon vlakbij het centrum in Eindhoven. Ik heb celebrale parase. Ondanks die rolstoel ga ik zeker niet bij de pakken neer zitten. Ik ben een open minded persoon, kan goed luisteren en ben positief ingesteld. Sinds een paar jaar woon ik in Eindhoven en heb nog niet zo veel sociale contacten. Ik sta open voor mooie mensen waar ik een vriendschap mee kan opbouwen. Ik houd van een goed gesprek voeren, bv over spiritualiteit en ik vind het daarnaast ook belangrijk om te kunnen lachen en lol te maken. Wanneer en hoe vaak we afspreken doen we natuurlijk in overleg, ik ben flexibel hierin. Als we een goede klik hebben komen we daar wel uit samen. Lijkt het je leuk om kennis te maken? Neem dan contact op met MEE en hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort!

Structureel
Eindhoven

Met bewoners naar de markt op dinsdag ochtend

Stichting Vitalis woonzorg groep

De bewoners van Vitalis Vonderhof (verpleeghuis gericht op ouderenzorg) vinden het erg leuk om elke dinsdagochtend naar de markt te gaan in Eindhoven. Om zoveel mogelijk bewoners hier van te kunnen laten genieten, hebben we extra handjes nodig. Wanneer jij ons komt helpen betekent dat voor een van onze bewoners een gezellige morgen waar hij/zij écht naar uit kan kijken. Wij gaan met een groep naar de markt en bewoners krijgen zo de kans zelf hun boodschappen in te slaan, even lekker buiten te zijn én een gezellig praatje te maken. Wat moet je doen? Je bent om 09:45 aanwezig op Vonderhof om gezamenlijk naar de markt te vertrekken. Rond 12:00 zal je weer klaar zijn en heb jij iemands dag gemaakt! Wil jij ons helpen? Stuur mij dan een berichtje, dan bespreken we samen de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie/thee!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Welkom bij Antonius in Acht!

Sint Annaklooster

Antonius ligt midden in het kerkdorp Acht in de gemeente Eindhoven. Het gezellige dorpsplein is op loopafstand. De locatie is ruim, sfeervol en gemoedelijk. Er zijn zowel zorgappartementen, een verpleegafdeling, als geschakelde woningen. Antonius is met haar wijkfunctie en vele voorzieningen de spil van de gemeenschap. Als vrijwilliger voel jij je hier zeker van harte welkom! Heb je een talent of hobby waarvan jij denkt: dit vinden oudere mensen fijn of leuk? Wandelen met de hond, samen knutselen of schilderen, in de tuin werken, op de duofiets een tochtje maken, zingen, muziek maken, herinneringen ophalen over (werken bij) Philips, een lezing geven over een bepaald onderwerp, bloemstukjes maken.... Eenmalig of vaker? Alles kan! Laat je berichtje achter op vrijwilliger@sintannaklooster.nl. We nemen graag contact met je op!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Gezellig maatje voor Rik (11 jaar) E605

MEE De Meent Groep

Ik ben Rik, een spontane jongen van 11 jaar met autisme. Ik zit in groep 8 van de basisschool en zit onder voetbal en scouting. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tekenen, te bakken en houd ik ervan om auto’s te spotten. Ik zou graag in contact komen met een gezellige vrijwillig(st)er die om de week tijd heeft om iets met mij te gaan ondernemen. Dit kan echt van alles zijn: fietsen, wandelen, voetballen, naar de bios gaan of samen met mij oefenen om b.v. met de bus te gaan of naar de middelbare school te fietsen. Het liefst zou ik op donderdagmiddag afspreken maar op maandag of dinsdag zou ook kunnen. Hopelijk tot snel!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Maatje voor Erik (E466)

MEE De Meent Groep

Erik is een jongeman van 27 jaar, woonachtig in het zuiden van Woensel. Erik heeft een lichte vorm van autisme en ADHD. Hij raakt hierdoor het overzicht soms kwijt. Dat is lastig, Erik heeft namelijk ontzettend veel plannen en creatieve ideeën in het leven. Erik is een spontane, muzikale en stoere man met een mooie en open levensvisie. Erik houdt van de natuur, zijn droom is dan ook zelfvoorzienend in de natuur gaan wonen. Erik houdt van spontane bezigheden, doen waar je blij van wordt als het even kan. Erik zou graag in contact komen met een betrokken en toegewijde vrijwilliger (30+). Iemand die hem kan ondersteunen bij het creëren van orde en structuur in “simpele” taken zoals huishouden. Maar ook bij het uitdenken van mooie ideeën en werken aan groei en ontwikkeling. Belangrijk: Hij wil het zelf doen en er van leren! Het maakt Erik niet uit hoe vaak je komt, belangrijker vindt hij dat er een fijne klik ontstaat. Voel jij jezelf nu al betrokken bij Erik en denk je hem te kunnen helpen? Neem dan contact op met MEE, dan maken we kennis met elkaar.

Project
Jongeren
De Bilt, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, 's-Gravenhage

Nodig statushouder uit voor een taaletentje

Stichting Eet Mee

Wil jij iemand helpen om beter Nederlands te leren praten? Een gezellig etentje is daarvoor het ideale moment. Meld je aan als eetadres en ontvang via Eet Mee statushouders bij jou thuis. Om samen te eten en ondertussen met elkaar te praten, voer het leven in Nederland, cultuur en allerlei andere onderwerpen, Met de focus op eenvoudig taalgebruik mooie gesprekken voeren. Samen eten is elkaar ontmoeten. wij maken een match op maat voor je, op basis van je wensen en mogelijkheden. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Eenmalig
(kleine) groepen
Eindhoven, Veldhoven, Eersel, Waalre, Valkenswaard, Geldrop-Mierlo, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Bladel, Reusel-De Mierden

Word jij het rolmodel voor onze jongens?

Humanitas Zuid

P is een jongen van 16 jaar en woont samen met zijn ouders, broertje, zusje en een hondje in Eindhoven De afgelopen jaren heeft het gezin een hele zware tijd doorgemaakt, maar gelukkig is het weer wat rustiger binnen het gezin. P gaat naar school en zit in zijn examenjaar. Volgend jaar wil hij een opleiding gaan doen zodat hij later in de zorg kan gaan werken. De hobby’s van P zijn; volleyballen, koken, muziek luisteren, en soms gewoon even lekker niksen. P is op zoek naar een maatje waar hij leuke activiteiten mee kan ondernemen en bij wie hij zijn verhaal kwijt kan. Ook wil hij graag leren om zijn grenzen aan te geven en wil hij graag zijn zelfbeeld vergroten. Hij heeft nu nog niet zoveel vertrouwen in zichzelf en kijkt niet altijd even positief naar zichzelf. P zoekt een maatje tussen de 20 en 35 jaar die humor heeft, lekker kletst, initiatief kan nemen, goede en soms ook de moeilijke vragen kan stellen en positief in het leven staat. Word jij het maatje van P of van één van onze 30 andere wachtende jongeren? Helaas wordt onze wachtlijst van wachtende jongens steeds langer door een tekort aan jonge, mannelijke vrijwilligers binnen de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar. Ben jij onze rots in de branding? Wat doet Jeugdsupport precies? Humanitas ondersteunt jongeren om zich beter te voelen en meer grip op hun leven te krijgen. Als vrijwilliger ben je een belangrijke factor om jongeren écht verder te helpen. Niet alleen voor nu, maar juist ook voor de toekomst. Bij Jeugdsupport wordt je maatje van een jongere tussen de 12 en 25 jaar. Je leert elkaar kennen door samen activiteiten te ondernemen en gesprekken te voeren. Zo ontstaat er vertrouwen. Onze jongeren ervaren vaak weinig steun uit hun eigen omgeving, dus kan jij als maatje een belangrijk zijn voor de jongeren. Je biedt aandacht en bent een rolmodel. De trajecten bij Jeugdsupport duren een jaar. Als vrijwilliger word je door de coördinatoren van Jeugdsupport getraind, gekoppeld en begeleid gedurende het traject. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben over de doelgroep om maatje te worden bij ons. Als je leergierig en gemotiveerd bent, komen we samen een heel eind. Wil je meer weten of ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Mail, app of bel ons. We reageren zo snel mogelijk.

Structureel